Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Modetrends 9 jun 2024
Leestijd: 1 minuut

Dit zijn ze dan, de grote schoenentrends van zomer 2024

Nog nooit volgden microtrends elkaar zo snel op als in 2024. Dat geldt ook voor schoenen. Want van de instappers gaan we naar de netschoentjes en van de Mary Janes naar de tiny sneakers. Wat heeft deze zomer voor ons in petto? Dit zijn de grote schoenentrends van zomer 2024.

Eén ding is zeker: de voeten mogen weer gezien worden.

Schoenentrends van zomer 2024

Met welk schoeisel hoor jij deze zomer bij de modieuze mensen? Wij vertellen het je.

Mary Janes

Je hebt deze trend waarschijnlijk al voorbij zien komen: de Mary Janes. Dit kokette schoentje maakte in 2024 helemaal haar comeback. Kan met hak, maar vooral de platte Mary Jane is trending.

ALOHAS Samoa Burgundy Leather Flats – €180

Alohas Mary Janes
ALOHAS

De muiltjes

We moesten even lachen om Monica Geuzes instappers op de rode loper in Cannes, maar eigenlijk was ze hartstikke on trend. Deze leren instappers worden namelijk de schoen van de zomer. Denk aan een liefdebaby van klompjes en loafers.

MANGO Instap muiltjes – €99,99

Instappers mango
MANGO

Klompjes

Nog even over andere makkelijke instappers: de klompjes worden ook hot and happening. We kennen de Birkenstock Bostons al een tijdje, maar dit jaar komen ook high street ketens met hele leuke klompjes – die ook nog eens als pantoffels zitten.

ALOHAS Clogs sand – €170

ALOHAS
ALOHAS

Teenslippers

Ze zijn terug, de good old teenslippers. Of nog gezelliger: flip flops. En dan niet de simpele teenslippers, maar juist de wat meer elevated modellen. Denk leer, denk plateau, denk minimalistisch. Wij zijn fan.

NA-KD Gequilte sandalen – €64,95

nakd_quilted_toe_strap_sandals_1055
NA-KD

Ballerina’s van netstof

Dat ballerina’s weer in zijn, dat wisten we al. Toch worden ze steeds gangbaarder. Alsof we er allemaal opeens een beetje aan zijn gewend. Nu gaan we een stapje verder: ballerina’s van netstof. Lekker luchtig voor tijdens de warme zomerdagen.

Vagabond Shoemakers Wioletta ballerina van mesh – €100

ballerina's
de Bijenkorf

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.