Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Reizen 10 mrt 2023
Leestijd: 6 minuten

Doen in Dubai: deze zes plekken wil je bezoeken om het ultieme uit je trip te halen

Dubai is een bestemming waar veel om te doen is. Deze stad staat vooral bekend om z’n hoge torens, luxe allure en wegen vol supercars. Toch is dat lang niet alles. Ik, NSMBL’s Karlijn,  trok voor vier dagen langs alle highlights van Dubai. Heb jij plannen om de stad te bezoeken? Dan zijn dit de plekken in ‘modern Dubai’ die je niet wil missen.

Dubai heeft namelijk twee delen: het nieuwe en het oude. Wanneer je aan Dubai denkt, denk je waarschijnlijk aan het nieuwe gedeelte. Ook het oude gedeelte heb ik uitgebreid bezocht, maar daarover later meer.

Doen in Dubai: zes highlights van de moderne stad

Dubai is een imposante stad. Overal waar je kijkt, zie je hoge wolkenkrabbers die met het innovatieve vakmanschap binnen no time uit de grond zijn gestampt. In a good way, want de nieuwe stad bewijst keer op keer hoe goed zij daar zijn in creëren. In slechts 50 jaar is er een metropool ontstaan dat, door de ligging aan de Perzische Golf, zowel een urban als laid back sfeer heeft.

Het bruist er, maar je kunt ook onwijs goed ontspannen in Dubai. Het eerste deel van mijn trip stond in het teken van het ‘nieuwe’ Dubai en dit waren de highlights.

 

 

Burj Khalifa | At The Top

Wie Dubai zegt, zegt Burj Khalifa. Deze imposante toren is met zijn 828 meter de hoogste wolkenkrabber ter wereld. Om er van beneden naar te kijken is al onwijs indrukwekkend, maar dat is niet vergeleken het uitzicht op de 148ste verdieping.

In de Dubai Mall (die op zichzelf al een bezoekje waard is) vind je de ingang naar de Burj Khalifa. Je kunt kiezen uit een standaard entree ticket (wat toegang biedt tot het deck op de 124ste verdieping) of een Sky VIP ticket, dat ook nog eens toegang biedt tot een privédeck op de 148ste verdieping van de Burj Khalifa. Daarnaast hoef je met het Sky VIP ticket niet in de lange rij, maar sta je binnen enkele minuten in een rustige lift. Dus mocht je het spannend vinden of wat minder tijd hebben, dan is dit een fijne optie.

Het moment dat je uitstapt op de 148ste verdieping val je even stil. Alle torens die van beneden zo hoog leken, zijn nu opeens minuscuul. Rondom zijn ramen, dus iedere uithoek van Dubai is vanaf hier goed te bekijken.

LPM | Lunchen in het financial district

Een overduidelijke hotspot voor de werkende upperclass in Dubai is LPM (ook wel La Petite Maison) en ik begrijp wel waarom. Bij dit prachtige restaurant in het financial district waan je je even in de Franse Riviera. De lunch, die in de open keuken midden in het restaurant wordt klaargemaakt, bestaat uit de meest pure en eerlijke gerechten.

‘La Belle Epoque’ komt op allerlei manieren terug. Zo dronk ik hier een unieke cocktail met champagne en rozen, die geserveerd werd met een klein liefdesbriefje dat bespoten was met Chanel No. 5. Over details gesproken.

Museum of the Future | Innovatie en esthetiek komen samen

Een bezoekje aan het Museum of the Future is een feest voor het oog. Het museum geeft je een kijkje in de toekomst en laat je de verschillende lagen hiervan doorlopen. Je wordt actief geprikkeld om zelf na te denken over de toekomst en het onbekende in te vullen.

Niet alleen de binnenkant, maar ook de buitenkant van het museum is indrukwekkend. Het donutvormige gebouw valt meteen op, zodra je Dubai binnenrijdt. De tekst die je ziet op het exterieur, is een quote van Sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum: ‘‘The future belongs to those who can imagine it, design it and execute it. It isn’t something you await, but rather create.”

In 2022 opende het museum haar deuren en sindsdien is het iedere week stijf uitverkocht. Koop daarom een paar weken van te voren je tickets, als je van plan bent om het Museum of the Future te bezoeken.

Al Muntaha | Dineren in de Burj al Arab

Een absolute culinaire parel is restaurant Al Muntaha, gelegen op de 27ste verdieping van de iconische Burj al Arab. Je eet hier in het restaurant dat onlangs hun eerste Michelinster in ontvangst nam, met uitzicht over de skyline van Dubai. Beter wordt het niet, want dit is uiteten in het kwadraat. De keuken wordt geleid door chef Saverio Sbaragli, die zich laat inspireren door de Italiaanse en Franse keuken. Gerechten met kaviaar, zwarte truffel, langoustine en zoveel andere prestigieuze ingredienten wisselen elkaar aan de lopende band af.

Maar net zo indrukwekkend als het menu, is George met zijn kaaswagen. Wat sommeliers met wijn hebben, heeft George met kaas. De beste kazen ter wereld verzamelt hij in zijn rijdende klimaatkast. En geloof me, dit extraatje wil je zeker toevoegen aan je menu als je bij Al Muntaha bent.

The Palm Jumeirah | Een iconisch uitzicht bij The View

The Palm Jumeirah is het bewijs van Dubai’s innovatiekracht. Je vindt de eilandengroep ten Jumeirah Beach en dicht bij de Dubai Marina. In 2001 bleek dat er al veel luxe woonruimte was in Dubai, maar dat er een tekort aan strand was. Want wie op stand wil wonen, wenst wel een stukje privéstrand voor de deur. Dus wat doe je dan? Juist, dan maak je gewoon meer kilometers strand. Daarbij kregen ze hulp van Nederlandse bodem, van onze grootste baggermaatschappij Van Oord. Zes jaar later was The Palm klaar en konden de eerste huizen bewoond worden.

The Palm Jumeirah heeft de vorm van, je raadt het al, een palmboom. Deze vorm zie je het beste van bovenaf. Dus wie deze wil bekijken, boekt een ticket naar de 52ste verdieping van de The Palm Tower. The View op verdieping 52 van The Palm Tower biedt een panoramisch, 360-graden uitzicht op Palm Jumeirah, de Arabische Golf en alles daarbuiten.

W Hotel Mina Seyahi | Badderen bij Ginger Moon

Dubai is een van de weinige plekken waar stad en strand vloeiend in elkaar overlopen. Op het terras van W Hotel Mina Seyahi komt je tot rust, zonder iets van de imposante skyline te hoeven missen. Je vindt er op de tweede verdieping een mooie infinity pool, maar als je behoefte hebt aan zand tussen je tenen, dan is beneden een prachtig stukje strand.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.