Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Fashion 5 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

Dit is de betekenis achter de outfits in de Netflix-film Don’t Look Up

Don’t Look Up is de nieuwste creatie van Netflix en staat sinds 24 december tussen het aanbod van de streamingdienst. En hoewel er door de sterrencast genoeg reden is om naar te kijken, zijn ook de outfits in de film van betekenis. Kostuumontwerper Susan Matheson legt in een interview met GQ Magazine uit wat de looks in de Netflix-film betekenen.

Waarom had Timothée Chalamet een mullet en droeg Meryl Streep Armani-pakken?

1. Timothée Chalamet als Jule

Het blijkt dat we niet de enigen zijn die geobsedeerd zijn door Timothée Chalamet – Matheson onthult dat ze de beste doorpasmomenten van haar leven met de ster had. Om Yule’s uiterlijk te bereiken, groef ze door verschillende bakken in kringloopwinkels om outfits te vinden die de ‘evangelische winkeldiefstal-skaterpunk’ tot leven zouden brengen.

Fans zijn niet blij met de nieuwe film van Zendaya en Timothee Chalamet en gaan los op Twitter

Ze naaide ook een christelijk kampembleem op zijn pufferjack, bedacht een band genaamd Noah’s Flood en liet een vriend nep-merchandise maken om naar de apocalyps te verwijzen. Daarnaast vond ze een motorcross-T-shirt uit Du Quoin, Illinois nadat McKay had onthuld dat Yule daar vandaan komt.

Netflix

2. Meryl Streep als President Janie Orlean

Hoe kleed je een fictieve vrouwelijke president van de Verenigde Staten? Met statement powersuits natuurlijk, het liefst in het rood. Meryl Streeps garderobe werd ook geaccentueerd met blauwe accenten (omdat Orlean patriottisch is), en haar pakken werd gemaakt door Armani. Zelfs haar horloge heeft een bijzondere betekenis.

“She wears a Piaget. I know this is hard to believe, but this is really the name of the watch: it’s an Extremely Lady watch. Piaget re-released their Extremely Lady watch from the 1960s, and this is the watch that Jackie Kennedy wore in the White House,”, onthult Matheson. De look wordt afgemaakt met Trinity de Cartier-oorbellen en een bijpassende Trinity de Cartier-ring van Cartier.

Netflix

3. Leonardo DiCaprio als Dr. Randall Mindy

Matheson onthult aan GQ dat ze Leonardo’s garderobe het meest heeft kunnen uitbreiden in Don’t Look Up. Dat komt omdat, hoewel hij begint als een professor die puur vintage kleding draagt ​​en niet veel om zijn garderobe geeft, hij tijdens deze gigantische crisis uiteindelijk een woordvoerder van het Witte Huis wordt.

“So Leo eventually starts to change. They first start by shaving his beard a bit, then he starts to wear Canali and Brunello Cucinelli suits,” vertelt Matheson. “He even then wears a Valentino tuxedo. Then he realizes that he needs to go back home and that’s when he starts to wear his old clothes again.” Die looks maakt hij af met het Tank Solo-horloge van Cartier.

Netflix

4. Jennifer Lawrence als Kate Dibiasky

Net als Leo ondergaat Jennifer Lawrence’s personage Kate ook een stijltransformatie in Don’t Look Up. Terwijl ze begint in kleding geïnspireerd door typische studenten, gaat ze zich anders kleden als ze meer in de openbaarheid komt. Als ze vervolgens door het publiek wordt gemeden en naar huis terugkeert, wordt haar garderobe doordrenkt met gothic-elementen.

“She really starts to wear things that look like they’re from a thrift store that take her completely away from the world of the White House,” vertelt Matheson.

Netflix

5. Kid Cudi als DJ Chello

De rapper verschijnt naast Ariana Grande voor het komeetverwelkomende liefdeslied ‘Just Look Up’. Matheson wilde dat hij een deftig stuk uit de skilijn van Giorgio Armani zou dragen waarvan ze zegt dat het rechtstreeks afkomstig was van een fotoshoot in de bergen.

“Because I was desperate to get it right away, it arrived with alpine dirt still on the boots [from the photoshoot],” vertelt Matheson. “If I took a sample to a lab, I would have been able to tell which mountain range they’d been shooting in.”

Netflix

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.