Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Films & Series 14 nov 2022
Leestijd: 4 minuten

Confused na Don’t Worry Darling? Deze theorieën op TikTok beantwoorden al je vragen

De psychologische thriller Don’t Worry Darling staat nu een tijdje op HBO Max en veel van ons hebben de film al gezien. En het is een film met nogal een confusing einde. Zodra de aftiteling begint zit je op de bang met zoveel vragen. Althans, wij wel. Gelukkig weten onze vrienden op TikTok het plot te verklaren.

Heb je de film nog niet gezien? Lees dan niet verder!

*SPOILERS*

Het einde van Don’t Worry Darling uitgelegd

Don’t Worry Darling speelt zich af in de idyllische jaren 1950 en draait om de inwoners van Victory, Alice (Florence Pugh) en Jack (Harry Styles), die hun perfecte leven leiden. Jack vertrekt elke dag naar zijn werk, samen met de andere mannen van Victory, en de vrouwen blijven thuis waar ze schoonmaken, koken en roddelen met de buurvrouwen.

De eerste anderhalf uur zien we dit scenario. Al hoewel Alice de situatie er verdacht begint te vinden en aan alles voelt dat er iets niet klopt. In de laatste 30 minuten begint alles op z’n plek te vallen: Victory is een simulatie. Voor je het weet begint de aftiteling. Heb jij ook nog zoveel vragen? Wij geven je de antwoorden.

Hoe zit het dan precies met Alice en Jack?

Uiteindelijk blijkt dat Alice en Jack helemaal niet in de jaren ’50 leven, maar gewoon in de 21ste eeuw. Jack kon het niet verdragen dat zijn vrouw kostwinner is en lange dagen draait op werk. Online hoort hij van het Victory project: een simulatie waar je een gelukkig leven lijdt in de jaren ’50. Jack zet thuis de apparatuur op en gaat samen met Alice (die van niets weet) de simulatie in. De mannen verlaten de simulatie iedere dag weer (als ze naar hun werk gaan) om te werken in de echte wereld en het lichaam van hun vrouw in leven te houden.

Zie hieronder nogmaals het deel waarin alles duidelijk wordt.

@reignsfilms

Don’t Worry Darling (2022) #foryoupage #dontworrydarling #dwd #florencepugh #harrystyles #alicechambers #jackchambers #reignsfilms

♬ With You All the Time (From “Don’t Worry Darling”) – Alice and Jack

@rafept

The truth about Victory in Don’t Worry Darling is revealed, PART 2 #dontworrydarling #florencepugh #harrystyles #newmovie #psychologicalthriller #oliviawilde #victory

♬ original sound – RaFe

Waar denken de vrienden en familie van Alice dat zij is?

Jack vertoont zich nog dagelijks in het echte leven, maar Alice ligt 24/7 op bed. Vandaar dat Jack haar ook compressiesokken heeft aangedaan, om fatale bloedproppen te voorkomen. Maar waar denken de vrienden en familie van Alice dat zij is?

In de film wordt dat niet duidelijk, maar in het originele verhaal heeft Jack de dood van Alice gefaket. Dat zou veel verklaren.

Waarom kunnen vrouwen wel overleven in de simulatie en mannen niet?

In de film wordt aangegeven dat mannen ook IRL dood gaan als ze in de simulatie overlijden, terwijl vrouwen weer tot leven komen. Eigenlijk logisch, want de overleden mannen kunnen de simulatie niet verlaten, waardoor ze in het echte leven ook langzaam sterven. TikTokker Rachel Ramas legt het uit.

@rachelramras

Replying to @enviecore It’s what they deserve 😇 #dontworrydarling #harrystyles #florencepugh

♬ Moonlight Serenade – Glenn Miller

Waarom kwamen de ramen op Alice af en verpakte Alice zichzelf in folie?

Op veel vragen krijgen we aan het einde antwoord, maar er zijn nog een aantal gebeurtenissen in de film die vaag blijven. Zoals het moment dat Alice haar gezicht inpakt in plastic folie. Of het moment dat ze geplet wordt tussen de muur en het raam. Volgens Rachel Ramas zijn dit de gevolgen van de falende hypnose.

@rachelramras

Replying to @grrrrrrrrrrrreat i hate the plastic wrap scene sm 😳 #dontworrydarling #harrystyles #florencepugh

♬ Victory Chase – John Powell

Wat is de functie van het vliegtuig?

Bij zowel Alice als Margaret is vliegtuig een trigger. Alice zit een rood vliegtuig in de lucht, terwijl de zoon van Margaret een rood speelgoedvliegtuig had. Wat de exacte symboliek hiervan is, dat is nog niet duidelijk. Fans op TikTok denken dat het rode vliegtuig dat Alice zag, de rode laser is die de hypnose in gang houdt.

Wat doen de mannen voor werk?

De mannen verlaten iedere ochtend de simulatie om te werken, maar wat doen ze dan voor werk. Rachel heeft hier wederom over nagedacht en deelt haar theorieen op TikTok.

@rachelramras

I lot of work is required for victory to function ya know?!! #dontworrydarling #harrystyles #dwd

♬ Moonlight Serenade – Glenn Miller

Je kan zeggen wat je wil, maar deze film zet je wel aan het denken.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.