Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 23 okt 2022
Leestijd: 1 minuut

RIP Hagrid: dit is de doodsoorzaak van Harry Potter-acteur Robbie Coltrane

De Harry Potter-reeks is meer dan iconisch en de eerste film kwam inmiddels al zo’n 21 jaar geleden uit. Dat betekent dat de toen al iets oudere acteurs nu wel echt al lang met pensioen zijn en sommigen zijn helaas al overleden. Denk maar aan Alan Rickman (severus sneep) en afgelopen week kwam het verdrietige nieuws naar buiten dat de vriendelijke reus Hagrid, gespeeld door Robbie Coltrane, zijn laatste adem had uitgeblazen. End of an era, maar toch zijn we ook benieuwd wat er is gebeurd.

Robbie was namelijk ‘nog’ maar 72.

Robbie ‘Hagrid’ Coltrane doodsoorzaak

De Schotse acteur werd werelbekend door zijn rol als Hagrid, de lieve reus in de Potter-reeks. Ondanks dat Coltrane de 70 was gepasseerd, zou je niet hebben gedacht dat het zijn tijd was om te gaan. Dus what happenend? Robbie is overleden aan de gevolgen van orgaanfalen. In zijn overlijdensakte staat dat hij leed aan sepsis na een uit de hand gelopen ontsteking en storing van de elektrische geleiding tussen de hartkamers, zo is te lezen op filmvandaag.

Zijn manager Belinda Wright maakte het nieuws bekend en bedankt de medische staf van het ziekenhuis waarin Coltrane heeft gelegen voor goede zorg.

Rest in peace, you giant

Veel fans rouwen dan ook om Robbie en laten overal en nergens steunbetuigingen achter. In Disneyland werden alle ‘wands’ opgestoken voor Hagrid. Rupert Grint (Ron Wemel) staat ook stil bij het verlies van zijn vriend en collega.

Fan van Harry Potter? Deze 28 feitjes wisten zelfs de grootste fans niet

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.