Redactie
Redactie Entertainment 23 okt 2022
Leestijd: 5 minuten

Fan van Harry Potter? Deze 28 feitjes wisten zelfs de grootste fans niet

Harry Potter. De een vindt het geweldig, de ander heeft het nog nooit gezien. Wij zijn meer van het eerste kamp en kunnen de films achter elkaar kijken. Toch zijn er ook details in de films die niemand van ons ooit heeft gezien. En als Harry Potter-fans onder elkaar delen we die natuurlijk graag met je.

De magie zal wat ons betreft nooit over zijn, van de volgende feitjes kunnen we eigenlijk geen genoeg krijgen.

1. Het zwaard van Griffoendor

Het zwaard van Griffoendor was een echt zwaard dat werd gekocht op een veiling. De ontwerpers hebben weken gezocht naar oude middeleeuwse zwaarden om de perfecte look te kunnen creëren.

2. En de portretten in Zweinstein

De meeste portretten die overal in Zweinstein hangen zijn gebaseerd op de cast en de crew van Harry Potter.

3. De toverdrankjes

In het leslokaal voor het vak ‘Toverdranken’ stonden meer dan 1000 flesjes.

4. Die werden niet echt gedronken

De toverdrank zelf, die gedronken werd door de cast in Harry Potter, was eigenlijk soep. De favoriete smaken waren wortel en koriander.

5. Ze waren nooit in de Grote Zaal geweest

Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson zagen de Grote Zaal pas voor het eerst tijdens de sorteerhoedscène. Die verbaasde blikken waren dus echt.

6. En zagen de muurschilderingen dus ook nooit eerder

Aan elk uiteinde van de Grote Zaal bevinden zich twee muurschilderingen, die speciaal zo zijn geschilderd dat ze oud en vervaagd lijken.

7. Die zijn ontworpen door Miraphora Mina

De gruzelementen zijn ontworpen door artieste Miraphora Mina, die ervaring had door haar moeders werk als juwelier.

8. Voor een potje schaken moest je sterk zijn

Elk tovenaarsschaakstuk in Harry Potter woog zo’n 225 kilogram.

9. Even over de Wegisweg

Er staan meer dan 20.000 dingen in de etalages van de winkels aan de Wegisweg en deze zijn allemaal handgemaakt.

10. En over het kantoor van Perkamentus

De meeste boeken in Perkamentus’ kantoor zijn oude telefoonboeken, die onder het stof zitten.

11. En dan die bus

De collectebus in Harry Potter was in eerste instantie te zwaar door zijn hoogte, dus hebben ze 4 ton aan gewicht moeten toevoegen aan de onderkant, zodat hij niet omviel. Vervolgens is een hele wijk in Londen gesloten zodat de bus scènes gefilmd konden worden. De bus was zodanig hoog dat hij niet over bruggen kon rijden.

12. De details kosten veel tijd

Er zijn in totaal zestig verschillende soorten koboldmaskers gemaakt.

13. Héél veel tijd

Het vormgevingsteam had duizenden brieven met de hand geschreven, totdat ze erachter kwamen dat de uilen ze niet konden dragen omdat ze te zwaar waren, dus alles moest opnieuw.

14. Nog veel meer tijd

Het kostte zés maanden om de uilen te leren hoe ze een brief moesten vasthouden.

15. De hut van Hagrid

Hagrids hut uit Harry Potter is tweemaal gebouwd. De één was oversized met oversizede spullen en meubels zodat de acteurs klein leken, de ander was normaal zodat de acteur die Hagrid speelde een halfreus leek.

16. Hij had baby struisvogels

De crew had baby struisvogeltjes geregeld die in de manden en kooien Hagrids hut konden zitten, maar tegen de tijd dat ze aankwamen, waren ze al te groot om erin te passen.

17. De trappen in Zweinstein

Er is één trap gebouwd voor het trappenhuis in Zweinstein, de rest is er allemaal digitaal bijgemaakt.

18. De klok van de Wemels

De wijzers aan de klok van de Wemels in Harry Potter zijn eigenlijk scharen, waarvan de foto’s in de gaten van de handvatten zijn gestopt. De ontwerper ervan heeft een antieke klok gekocht om het totaal te kunnen verwezenlijken.

19. Nog even over de Wegisweg

Nadat de set voor de Wegisweg klaar was, heeft de crew van Harry Potter touwen en moersleutels gebruikt om de boel een beetje schots en scheef te zetten, om het een ongewone look te kunnen geven.

20. En het haar van Hagrid

Hagrids kapsel en baard bestaan uit zes (!) haarstukjes.

21. En zijn baard

Er raakten continu dingen verstrikt in Hagrid zijn baard, zelfs levende vleermuizen.

22. De Ligusterlaan

De scènes aan de Ligusterlaan uit Harry Potter zijn daadwerkelijk in een echte straat gefilmd. Uiteindelijk moesten er replica’s komen van de huizen, omdat er nog meer beelden geschoten moesten worden, maar ze geen toegang meer hadden tot het originele huis.

23. En het Ministerie van Toverkunst

De tegels in onder andere het atrium van het Ministerie van Toverkunst zijn gemaakt van dik karton, aangezien echt keramiek veel te duur zou zijn geweest. Er zijn in totaal 30.000 ‘tegels’ beschilderd en geplaatst.

24. En natuurlijk over Dobby

Dobby’s oren zijn gebaseerd op een hond, genaamd Max, die rondliep op de afdeling design en steeds onder hun bureaus kroop.

25. Dan over de deur van de kluis

De deur van Bellatrix’ kluis in Goudgrijp werkt echt en het duurde drie maanden (!) om deze te maken.

26. Het kost nog veel meer tijd

Alle shots van Zweinstein in Harry Potter aan de buitenkant zijn gemaakt met dit model. Het kostte zeven maanden om het te maken en er hielpen veertig mensen aan mee. Alleen het ontwerpen van de brug al kostte drie maanden.

27. En er waren heel veel sets nodig

Er zijn ongeveer 600 verschillende sets gebouwd voor alle acht Harry Potter films bij elkaar. Sommigen daarvan staan nu nog steeds en anderen zijn maar voor enkele minuten gebruikt.

28. Er waren kittens

Er zijn veertig kittens gekocht om een videoshoot te houden voor de bordjes in het kantoor van professor Omber. Na de opnames van Harry Potter zijn ze allemaal geadopteerd.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.