Julia Schaap
Julia Schaap Entertainment 13 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze makkelijke drankspelletjes zijn perfect voor tijdens de feestdagen

Om de feestdagen wat soepeler te laten verlopen kan een drankspelletje niet ontbreken. Naast het klassieke beerpong, zijn er nog een tal van drankspelletjes die makkelijk te begrijpen zijn, zodat iedereen (boven de achttien) mee kan doen.

Het fijne aan deze drankspelletjes is dat je in de meeste gevallen alleen een goede fles drank en een paar bekers nodig hebt.

Tic Tac Toe Pong

Ondanks dat beerpong bij velen de favoriet blijft, is een nieuwe variant ook wel verfrissend. Bij Tic Tac Toe Pong is het de bedoeling dat je drie op een rij gooit, dan ben je de winnaar. Als je raak gooit drinkt de tegenstander jouw beker leeg, en markeer je de onderkant met een kruisje of een rondje en zet je de beker omgekeerd neer. Als jij als eerste drie op een rij gooit, drinkt de tegenstander alle bekers leeg die nog vol zitten.

@drunkengineers

That ending though 😍 Think you could beat us? Let’s see 👀

♬ Cooler Than Me (Single Mix) – Mike Posner

Flip Cup

Flip Cup is speciaal voor degene die goed kunnen presteren onder druk. Je hebt hiervoor zes messen nodig, die je naast elkaar legt. In het midden zet je een gevuld shotglas neer. Ook heb je twee grote bekers nodig. Aan het begin drink je eerst je eigen beker leeg, vervolgens probeer je deze met een hand op z’n kop te krijgen, zodat jij het shotglas mag verzetten richting je tegenstander. Als het shotglas voorbij alle messen is, heb je een winnaar en moet de verliezer het shotglas opdrinken. Mocht je dit spel met meerdere mensen spelen, kan de winnaar blijven staan en moet de verliezer plaatsmaken voor een nieuw iemand.

@jordanchecht

Flip cup SHOT #drinkinggames #flipcup #shots #fyp #foryou #foryoupage #trending

♬ original sound – Jordanhecht

Fingers

Bij dit spel vul je een beker met een mixdrank. Iedereen legt één vinger op de rand van de beker. Als jij raad hoeveel vingers er op de rand blijven, ben jij veilig en mag je je vinger van de rand afhalen. Je mag tijdens het spel zelf bepalen of jij je vinger op de beker houdt of niet. Degene die als laatst de vinger nog op de rand van de beker heeft, moet hem leeg drinken. Om het drankspelletje nog iets spannender te maken, kan je van te voren afspreken dat je niet mag juichen als je het aantal goed hebt geraden. Als iemand dat wel doet, moet diegene weer meedoen met het spel.

@drunkengineers

Doesn’t get simpler than this! Tag your crew for this weekend!

♬ Memories (feat. Kid Cudi) [2021 Remix Extended] – David Guetta

 

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.