Demi de Ruiter
Demi de Ruiter Beauty 10 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

‘Drape bangs’ zijn de nieuwste variatie op de populaire curtain bangs en veel celebs zijn fan

We hebben allemaal al wel eens gehoord van de curtain bangs. Deze speelse pony uit de 70’s die als een gordijn langs je gezicht valt is namelijk tegenwoordig weer razend populair. Minder bekend zijn de ‘drape bangs’. Toch begint deze variatie op de curtain bangs steeds populairder te worden: celebrities zoals JLo en Sydney Sweeney zijn al fan.

Wij vertellen je wat drape bangs precies zijn en delen wat inspiratiebeelden.

Drape bangs: wat zijn het precies?

De drape bangs zijn een soort langere variatie op de curtain bangs. De traditionele curtain bangs vallen net tot onder de wenkbrauw en lopen uit naar de jukbeenderen. En – zoals de naam al doet vermoeden – omlijsten ze je ogen perfect, net zoals een gordijn. Het zusje van de curtain bangs volgt hetzelfde idee, alleen zijn deze bangs iets langer. Ze zijn gewoonlijk rond kin lengte: ze vallen qua lengte dus tussen laagjes en een pony in.

Babylights zijn de nieuwste face-framing haartrend die je haar de ultieme sunkissed look geeft

De extra lengte van de bangs zorgt voor veelzijdigheid: op deze manier heb je nog de optie om al je haar naar achteren te binden in tegenstelling tot bij de meeste kapsels met curtain bangs. Twijfel je er dus al langere tijd om jezelf curtain bangs aan te laten meten? Dan kan het een goed idee zijn om te beginnen met drape bangs. Mocht het kapsel niet bevallen, kan je al je haar nog wel naar achteren dragen én is je haar weer sneller op één lengte.

Een ander voordeel van de drape bangs is dat dit kapsel perfect werkt voor de supermodel blow-outs die we op dit moment overal op TikTok tegenkomen.

@quecolour

She’s… mature #fyp #haircut #layeredhaircut

♬ Boogie Wonderland – Earth, Wind & Fire & The Emotions

Enthousiast geworden en wil jij bij je eerstvolgende kappersbezoek voor drape bangs gaan? Vraag je kapper dan om laagjes op kin lengte die zachtjes overgaan in het haar, zodat het kapsel één geheel wordt en er een minder harde overgang is in lengte zoals het geval is bij een traditionele pony.

Celebrities zijn fan

Ook sterren zijn gek op de drape bangs. Zo hebben we niemand minder dan JLo, Euphoria-actrice Sydney Sweeney en Squid Game-actrice HoYeon Jung ook al met het kapsel gespot.

Jennifer draagt haar haren naar achter en laat alleen haar drape bangs in haar gezicht hangen voor een speelse look.

De bangs van Sydney Sweeney lopen perfect over in haar haren.

Ook HoYeon Jung rockt drape bangs. Wij zijn fan!

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.