Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Body & Mind 18 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Weg met die droge voeten: z贸 zorg jij deze zomer voor zachte voetjes

De zomer is nu echt begonnen (h谩llo wat een heerlijk zonnetje), en dat betekent maar 茅茅n ding: het is tijd om naar buiten te gaan met de leukste sandalen aan onze voeten. Maar omdat onze voeten de afgelopen maanden vooral de binnenkant van onze sokken gezien hebben, kunnen ze wel wat extra pampering gebruiken. Een guide om van die droge voeten af te komen vind je in dit artikel.

Z贸 verzorg je jouw droge voeten het beste, zodat je deze zomer met zachte voetjes in je sandalen kunt stappen.

Droge voeten verzorgen

Goed afdrogen

Knoop het goed tussen je oren: zorg ervoor dat je jouw voeten en vooral ook tussen je tenen goed afdroogt in de zomer. Deze warme maanden ligt een schimmelinfectie of een droge huid tussen je tenen op de loer, en dat is geen pretje. Dit kan je voorkomen door de huid na het douchen of na het zwemmen goed droog te maken.

Kies de juiste cr猫me

Op je gezicht smeer je niet zomaar de eerste de beste cr猫me die je tegenkomt. Maar wist je dat jouw voeten ook een speciale cr猫me nodig hebben? Dat komt omdat de huid van jouw voeten, vooral aan de onderkant, heel dik is. Ga daarom op zoek naar een droge voeten cr猫me.

Deze creme gebruik je vervolgens om jouw voeten gehydrateerd te houden. Heb je veel last van kloofjes? Smeer deze dan extra goed in. Het ontstaan van deze kloofjes kan je bijna niet voorkomen: ze ontstaan vaak door door een combinatie van een droge huid de druk waar jouw voeten mee te maken krijgen als je veel loopt of staat. Insmeren met een goede cr猫me kan hier zeker bij helpen.

Moet je droge voeten vijlen?

Heb je last van losse stukjes huid onder je voeten of bij je hielen? Deze kan je voorzichtig wegvijlen met een voetvijl. Probeer niet te veel weg te vijlen 鈥 je wilt geen schaafwond onder je voet veroorzaken. Pak dit klusje dus voorzichtig aan.

Teennagels knippen

Grote kans dat 鈥榯eennagels knippen鈥 al wel eens op jouw to do lijst staat. Zorg er echter voor dat je de nagels niet te kort knipt, want dan ontstaat de kans dat het 贸f pijn gaat doen omdat je ze te kort geknipt hebt, 贸f het zorgt voor een ingegroeide teennagel. Doe dit dus ook voorzichtig en knip ze niet te kort.

Nagellak

Last but not least: draag jij vaak sandalen of slippers waarbij jouw tenen te zien zijn? Verwen jouw teennagels dan met een mooi laagje nagellak. Een mooie roze tint doet het altijd goed, of ga voor een heftigere kleur als dat goed bij jouw kledingsstijl staat.

Deze zonnebrillentrend gaat de zomer van 2022 domineren

GLAMOUR

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 馃挊

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en h茅茅茅l veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.