Julia Schaap
Julia Schaap Love & Life 2 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Dromen of nachtmerries over je ex: dit kan drie redenen hebben

Dan ben je eindelijk over die ene ex heen, heb je vervolgens een droom over die persoon. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten, maar onthoud dat je niet de enige bent. Het liefst speur je het internet af om erachter te komen wat dit te betekenen heeft én hoe je hier zo snel mogelijk vanaf komt.

Noemen we dit een droom of toch eerder een nachtmerrie?

De reden van dromen over je ex

Vooral als je in een nieuwe relatie zit geeft een droom over een ex vaak een oncomfortabel gevoel, om het nog zacht uit te drukken. Er zijn een aantal oorzaken waardoor jij over je ex droomt – of dit nou met óf zonder nieuwe partner is.

1. Onopgeloste gevoelens richting een ex

De reden van de breuk speelt een grote rol in waarom jij over je ex droomt. Als bedrog en ontrouw issues waren in de relatie, kan het zijn dat dit een diepe indruk achterlaat. Het kan jaren duren om dit gevoel een plekje te geven, waardoor je hier nog een lange tijd last van hebt. Ook in je dromen kan dit gevoel weer terugkomen, vooral als je het idee hebt dat er nog een aantal onopgeloste zaken zijn tussen jou en je ex.

2. Ontevreden in je huidige relatie

Een andere reden dat je droomt over je ex, kan zijn dat er een aantal dingen in je huidige relatie spelen waar jij niet tevreden over bent. Het kan zo zijn dat jij de spark, of een beter seksleven mist, wat beter was met je ex. Dit komt vaak voor bij relaties die al een langere tijd duren. Als je toe bent om je relatie wat op te spicen, hebben wij hier nog een aantal tips. Uiteindelijk is het alleen aan jou om een oordeel te vellen over je relatie en of je iets mist.

3. Je hebt twijfels over je huidige leven

Last but nog least: je droom heeft met jezelf te maken. Je kan niemand de schuld geven van je eigen dromen. De oorzaken én oplossingen liggen namelijk bij jezelf. Als je over je ex droomt kan het zijn dat je je “oude zelf” mist. De persoon die jij was toen je nog een relatie met je ex had. Als dit het geval is, zit er maar een ding op. Durf eerlijk te kijken naar je relatie. Als je geen relatie hebt, zorg er dan voor dat je weer opzoek gaat naar de dingen die jou gelukkig maakte op het moment dat jij nog samen was met je ex.

Experimenteren Nederlanders op seksgebied? Onderzoek wijst uit dat wij best open minded zijn

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.