Renée
Renée Love & Life 4 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

5 tekenen dat jullie een lange afstandsrelatie aankunnen

Wat doe je als die leuke Spanjaard écht leuk blijkt te zijn en het ineens serieus wordt? Of wat als je vriend (of jij) ineens besluit om voor een periode naar het buitenland te gaan? Aan de volgende signalen herken je of een lange afstandsrelatie voor jullie zou werken.

Tips voor een lange afstandsrelatie

Want wanneer werkt een lange afstandsrelatie eigenlijk? Dat is voor iedereen verschillend. De één kan er niet tegen, de ander doet het jaren. Als je op de volgende punten ‘ja’ kunt zeggen weet je dat je er klaar voor bent. In hoeverre dat kan, dan. Hierbij tips van een ervaringsdeskundige, namelijk moi – NSMBL’s Renée.
lange afstandsrelatie tips

1. Jullie vertrouwen elkaar

In een lange afstandsrelatie zijn een paar dingen belangrijk, waaronder elkaar vertrouwen. Jij staat lekker met je vriendinnen te twerken in de club, en hij blijft ook zeker niet binnen zitten. Dat is helemaal prima, zolang jullie elkaar maar vertrouwen. Zorg er in ieder geval voor dat jullie duidelijk maken waar de grenzen liggen. Als iemand over die grens heengaat weet je in ieder geval dat de ‘regels’ duidelijk waren.

2. Jullie communiceren goed

Het is echt een mega cliché dat praktisch geen enkel koppel kan naleven. Toch is goed en helder met elkaar communiceren de sleutel tot succes. Als je dagelijks tijd voor elkaar vrijmaakt, word je niet van hem vervreemd.

3. Jullie gaan nooit boos slapen

Helemaal als je voor een langere periode uit elkaar bent, komen ruzies voor. Je mist elkaar, er is toch sprake van miscommunicatie via WhatsApp of je bent gewoon gefrustreerd dat jullie zo ver bij elkaar vandaan wonen. Dan is het geheim om het toch uit te spreken, zodat je niet boos gaat slapen. Net zoals wanneer je geen lange afstandsrelatie hebt.

4. Jullie zijn niet emotioneel afhankelijk van elkaar

Dit klinkt weer lekker diep, maar een relatie op afstand heeft een grotere kans van slagen als jullie emotioneel onafhankelijk zijn. Natuurlijk wil je rekenen op de steun van je vriend of vriendin, maar zorg er in ieder geval voor dat je ook een ander vangnet hebt als het even wat minder goed met je gaat. Zoals je beste vriend(inn)en en familie, bijvoorbeeld.

5. Jullie weten waarvoor je het doet

Eerlijk, wat heeft het voor zin om een lange afstandsrelatie aan te gaan met iemand die ‘maar’ je scharrel is? Een relatie op afstand is k*t. Het is niet makkelijk. Maar als je weet dat jullie een serieuze relatie hebben (of als dat er in de nabije toekomst inzit), is het de moeite waard om ervoor te gaan. Vraag dat jezelf in ieder geval wél af voor het eenmaal zover is. Dat scheelt een gebroken hart. Check hier of jullie meant to be zijn.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
5 tekenen dat jullie een lange afstandsrelatie aankunnen
Sluiten