Julia Schaap
Julia Schaap Body & Mind 30 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Zo blijft jouw relatie uit de gevreesde sleur

Soms heb je in je relatie wat advies nodig. Iedereen loopt weleens ergens tegenaan en heeft soms een beetje hulp nodig om hun relatie weer soepel te laten verlopen. De oorzaak kan van alles zijn, van een gebrek aan seks tot de welbekende sleur. Je kunt er maar beter op tijd bij zijn, zodat jij je relatie snel een beetje meer spice kan geven.

Liefde is tenslotte een werkwoord.

Tips tegen een sleur in je relatie

Praat erover met je partner

Bij sommige mensen verdwijnt na een paar jaar de spanning uit de relatie. Terwijl de één dat al vrij vroeg merkt, kan het zijn dat je partner daar helemaal niet bij stilstaat. Onderzoek waar de oorzaak ligt, waardoor je makkelijk tot een oplossing kunt komen. Het is in dit geval erg belangrijk om erover te praten met je partner, waardoor je samen de relatie een boost kunt geven. Hoewel zo’n gesprek in eerste instantie vrij ongemakkelijk kan zijn, kom je er op die manier wel achter hoe je partner over dit probleem denkt.

Vaste datenight

In een relatie is het erg belangrijk om tijd voor elkaar te blijven maken. Door eens in de zoveel tijd een vaste datenight te hebben, heb je écht tijd voor elkaar. Een datenight hoeft niet altijd een etentje te zijn, je kunt ook een avond naar het casino of een bar. De één heeft elke week een datenight, terwijl de ander dat een keer per maand heeft. Het is in dit geval belangrijk om te kijken wat jouw relatie nodig heeft.

Probeer nieuwe dingen in bed

Ook kan je relatie op seksgebied in een sleur terecht komen. Door de drukte van het dagelijks leven, wordt het seksleven vaak op een lager pitje gezet. Logisch, want na een drukke dag heb je er niet altijd meer zin in. Hierdoor is het belangrijk om nieuwe dingen te blijven proberen, dit zorgt voor spanning in je relatie. Op deze manier ga je elkaar weer als partners zien, en niet als huisgenoten of de ouder van je kinderen. Het is tenslotte iemand waar je een relatie mee hebt. NSMBL heeft hier nog een aantal standjes die jij vandaag kan uitproberen.

Niet best: op deze manier beïnvloedt die telefoon in je hand jouw relaties

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.