Gina Koninkx
Gina Koninkx Love & Life 26 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Doe jij al aan dry dating? Dankzij deze nieuwe trend vind je gegarandeerd de liefde van je leven

Ben jij de liefde van je leven nog niet tegengekomen? Hoewel velen vorig jaar hoopten op the summer of love, is het dit jaar gewoon weer nieuwe ronde, nieuwe kansen. Het daten zag er de afgelopen jaren behoorlijk anders uit, niet zo gek dus dat de trends op het gebied van daten dus ook behoorlijk zijn veranderd. Met als nieuwste trend: dry dating.

Gelukkig zijn we niet meer enkel aangewezen op wandelingen in het park, maar toch hebben we ook wat opgestoken van deze gekke datingperiode.

Wat is dry dating?

Goed. Er gaat dus een nieuwe trend viraal in datingland, dry dating genoemd. Wat dat is? Heel simpel. Je zorgt ervoor dat je nuchter blijft tijdens je date. Hoewel veel dates plaatsvinden in de kroeg, onder het genot van 1, 2, 3, 4 of 5 biertjes en wijntjes, wordt dat juist niet gedaan. Zonder die drankjes op zou je een stuk alerter zijn, meer focus behouden op een diepgaand gesprek en je keuze niet laten beïnvloeden door alcohol.

Want je kent het gevoel wel na 3 wijntjes, dan is die gast tegenover je ineens een stuk knapper, maakt het minder uit dat zijn humor nét even anders is (lees: slecht) en ben je sneller geneigd te zoenen, met iemand mee naar huis te gaan of zelfs al een vervolgdate toe te zeggen. Neen, dat gaat dus mooi niet meer gebeuren. Zolang je de alcohol laat staan, ben je veel beter in staat een weloverwogen keuze te maken aan het einde van jullie date.

Maar wat doe je dan op je date?

Geloof ons, een geslaagde date valt of staat echt niet bij drankjes drinken in de kroeg. En je bent dus ook niet de enige. Bumble heeft al onderzoek gedaan en 34% van de daters wereldwijd overwegen te gaan dry daten en de alcohol dus lekker links te laten staan. Zeker weten dus dat jouw match ook wel openstaat voor een date zonder alcohol. Waar wacht je nog op?!

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.