Tessa Ham
Tessa Ham Money 26 apr 2022
Leestijd: 4 minuten

Hoeveel kost het eigenlijk om naar Coachella te gaan?

Afgelopen weekend en het weekend ervoor was het eindelijk weer zover: Coachella Festival. Door alle Instagram-foto’s van celebrities en influencers in de meest jaloersmakende outfits, is het niet gek als je FOMO hebt gekregen. Staat het op jouw bucketlist om je ook eens in je beste festivaloutfit te hijsen en los te gaan op headliners zoals Billie Eilish en The Weeknd? We zochten uit hoeveel het eigenlijk kost om een weekend naar het festival te gaan.

Hoe duur zijn Coachella tickets?

Zoveel kosten Coachella tickets

Zoals je misschien al verwacht: prijzig. Dat komt omdat je niet alleen tickets voor het festival koopt, maar er ook nog een hoop andere kosten bij komen kijken.

De Coachella tickets zelf

Hoeveel je precies voor een Coachella ticket betaalt, hangt van twee factoren af: hoe vroeg je een ticket koopt en of je een normaal of VIP ticket koopt. Er zijn als het ware vier fases waarin je Coachella tickets kunt kopen en hoe vroeger je dat doet, hoe goedkoper de tickets zijn.

Het verschil tussen een normaal en een VIP ticket? Wanneer je voor dat laatste kiest, heb je toegang tot speciale VIP-gebieden. Hier heb je meer keuze wat betreft eten en drinken, vind je wc’s met airconditioning en zijn er plekken waar je in de schaduw kunt zitten. En, niet geheel onbelangrijk, heb je de kans celebrities tegen het lijf te lopen.

Dit zijn de prijzen van de verschillende tickets en fases:

 • 3-daags weekend ticket (fase 1): 464 euro
 • 3-daags VIP weekend ticket (fase 1): 969 euro
 • 3-daags weekend ticket (fase 2): 489 euro
 • 3-daags VIP weekend ticket (fase 2): 1.044 euro
 • 3-daags weekend ticket (fase 3): 514 euro
 • 3-daags VIP weekend ticket (fase 3): 1.103 euro
 • 3-daags weekend ticket (fase 4): 560 euro
 • 3-daags VIP weekend ticket (fase 4): 1.169 euro

Kosten voor kamperen op Coachella

Maar bij alleen een festivalticket blijft het niet. Sowieso moet je er als Nederlander een vliegticket bij boeken dat je minstens 500 euro kost. Maar daar bovenop moet je ook nog een slaapplek betalen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld bij Lowlands, boek je deze er los bij.

Waar een celebrity of influencer een villa in de omgeving boekt (of aangeboden krijgt), om zich door een make-up artist en haarstylist klaar te laten maken voor een dag Coachella, zal jij dit in een tentje op het kampeerterrein moeten doen. Ten minste, dit zijn je opties – inclusief hoeveel ze je zouden kosten in euro’s:

 • Car Camping (met bijvoorbeeld een busje): 117 euro
 • Preferred Car Camping (gereserveerde plek, vlakbij de ingang van het terrein): 305 euro
 • Tent Camping: 117 euro

Wil je wat meer luxe? Dan verblijf je in een glamping tent of lodge en daar betaal je dan ook voor. Let op: hier is een 3-daags ticket dan weer wel inbegrepen…

 • Lake Calderado Lodge (huisje voor 2 personen): 2.611 euro
 • Lake Calderado Lodge VIP (huisje voor 2 personen): 3.622 euro
 • Lake Calderado Tent (voor 4 personen): 3.538 euro
 • Lake Calderado Tent VIP (voor 4 personen): 5.559 euro
 • Safari Tent (voor 2 personen): begint vanaf 7.019 euro

Andere extra’s

Goed, de kosten voor het vliegen en het kamperen komen er nog bij. Maar dan zijn we er nog steeds niet. Zo heb je waarschijnlijk sowieso een Shuttle Pass nodig die je van de camping naar het terrein brengt (83 euro) en een shuttle die je van het vliegveld naar de camping brengt (75 euro).

Wil je echt voor de full Coachella experience gaan? Dan houd je het niet alleen bij het festival zelf, maar ga je ook naar één van de legendarische feestjes die merken organiseren tijdens de twee Coachella weekenden.

Sommigen zijn alleen invite only, anderen gratis, maar er zijn er ook genoeg waarbij je gewoon een ticket moet betalen. Variërend van 28 euro voor een feestje in het Hilton Palm Springs tot 468 euro voor een weekend lang toegang tot het Soho Desert House.

Het totaalbedrag

Tel je al deze bedragen bij elkaar op? Dan ben je minstens 1.200 euro kwijt voor een weekend Coachella. Hier hebben we het vliegticket, een normaal fase 1 ticket, tent camping en de shuttles meegerekend. Je kunt het natuurlijk zo duur maken als je zelf wil, maar als dit festival op je bucketlist staat, zal je sowieso diep in de buidel moeten tasten. Tot die tijd genieten we maar vanaf een afstandje van de mooiste looks van het festival.

Dít is de bikini die Kendall Jenner droeg op Coachella en hier kun je ‘m shoppen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.