Emma Toussain
Emma Toussain Fashion 6 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Hoe duur is een gemiddelde trouwjurk? Wij zoeken het uit

Het is officieel wedding season: de zomer is namelijk de perfecte tijd om te trouwen. Lekker weer (oké dat misschien nog niet helemaal) en iedereen heeft zin om iets te vieren. Als je ten huwelijk gevraagd bent wil je natuurlijk je droombruiloft organiseren en daar hoort ook een jurk bij. Maar.. wat kost zo’n wit pronkstuk nou?

Wij zoeken voor je uit wat je nou betaalt voor een trouwjurk in 2024.

Zo duur is een trouwjurk

Zoals in elke situatie is de prijs helemaal afhankelijk van smaak en prioriteit: wat wil je aan zo’n jurk uitgeven en wat voor soort jurk wil je? Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Als je gaat voor een traditionele jurk, betaal je al snel meer dan 2000 euro. Maar je kunt het natuurlijk ook anders aanpakken, daar later meer over.

We geven je een aantal voorbeelden van trouwjurken met prijs:

Zo zie je dat het gemiddeld rond de 2500 euro ligt. Heb je meer geld? Dan kan je natuurlijk ook gaan zoeken in de designerrichting. En nogmaals: je kunt het budget natuurlijk helemaal zelf bepalen. Maar mocht je een bruidswinkel gaan bezoeken houd er dan rekening mee dat je zo’n tweeënhalfduizend klaar hebt liggen.

Ben je dit jaar te gast op een bruiloft? Dit geven mensen gemiddeld aan geld cadeau.

Minder geld uitgeven aan een trouwjurk?

Je hoeft natuurlijk niet bij een bruidswinkel naar binnen om een jurk te kopen. Je kunt het ook wat moderner aanpakken en de jurk bij een minder traditonele winkel scoren. Het scheelt je geld én er zijn vaak hele andere modellen, het is maar net wat je zelf graag wil. Bij ASOS hebben ze bijvoorbeeld trouwjurken. Moet je ‘m wel online bestellen en dan passen, maar dat kan natuurlijk prima. Je kan hem eventueel dan ook nog naar de kleermaker brengen om hem helemaal perfect op maat te laten maken.

Bekijk enkele voorbeelden inclusief prijzen hieronder:

De platonische ick: de meest voorkomende vriendschappelijke afknappers

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.