Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Fashion 28 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Komt de viral Hermès Birkin bag van Lego echt uit?

De Hermès Birkin bag is misschien wel de meest iconische tas die er bestaat. Het is hét boegbeeld van luxe en vakmanschap en wordt niet voor niets gedragen door de allergrootste celebrities van de wereld. Maar wat als we je vertellen dat er nu sprake is van een Lego Birkin? Jawel, je leest het goed.

Het perfecte kerstcadeau!

De meest iconische tas ter wereld in een nieuw jasje

De Hermès Birkin bag werd in 1981 door Jean-Louis Dumas (voormalig voorzitter van de Hermès-groep) op een spuugzakje in het vliegtuig voor Jane Birkin ontworpen. Jane, die eerder dit jaar op 76-jarige leeftijd overleed, droeg een tas waar allerlei spullen uitvielen. Jane grapte toen tegen Dumas: “The day Hermès makes one with pockets I will have that”. Dumas zette meteen een ontwerp op papier – ofja, een spuugzakje – en besloot het plan in werking te zetten. Zo geschiedde.

Sindsdien is de tas al jaren felbegeerd, zeldzaam en daarmee ook peperduur. Toch lijkt het even alsof er een meer toegankelijke versie werkelijkheid wordt, namelijk: een Birkin bag gemaakt van Lego.

Wat weten we ervan?

Heel Instagram liep de afgelopen dagen over met posts over mogelijke Lego Birkin bags. De beelden toonden een aangepaste Lego-creatie waarmee je je eigen Birkin kunt samenstellen, inclusief alle iconische details die de originele tas kenmerken.

Maar, voordat je naar de dichtstbijzijnde speelgoedwinkel rent in de hoop de creatie te bemachtigen, moeten we je helaas wat ontnuchterend nieuws brengen. De bron van de viral posts bevestigde namelijk dat de beelden werden gegenereerd door AI. Er is dus – nog (!) – geen echte samenwerking tussen Hermès en Lego.

Toch blijft het een fascinerend idee om je eigen Birkin-tas te bouwen met Lego-blokjes. Dus, als je nog een ontspannende activiteit zoekt voor tijdens de feestdagen: misschien dat dit wel jouw nieuwe project moet worden.

Ohja enne, als je dan toch bezig bent: de makers van de post, genaamd Glamtol en Hermes Shark hebben hun Hermès collectie nog verder uitgebreid en inmiddels zijn er ook een Kelly bag een riem en een blouse. En ja: wij zouden eigenlijk gewoon alles in real life willen.

Dit is hoe de overleden Jane Birkin inspiratiebron werd voor de Hermès Birkin bag

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.