Britta van Aggele
Britta van Aggele Beauty 22 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Deze eenvoudige Franse vlecht-hack is perfect als je niet zo goed bent in vlechten

TikTok is de perfecte plek om haartrends te vinden. TikTokkers delen namelijk massaal hun tips en tricks en door alle tutorials die op het platform gedeeld worden heb je de technieken in no time geleerd. Nu gaat er een nieuwe TikTok-hack rond waarin er wordt uitgelegd hoe je heel makkelijk Franse vlechten kunt maken.

Wij vertellen je precies hoe je het doet.

TikTok-hacks voor je haar

TikTok is onze favoriete plek om de nieuwste trends te vinden. Eerder vonden we al de TikTok-haartrend waarbij Gigi Hadid en Madison Beer zweren en leerden we waarom we hyaluronzuur in ons haar moeten gebruiken. Onze nieuwe TikTok-obsessie is de Franse vlecht-hack en hadden we al verteld dat deze haarstijl perfect is voor vet haar. Ideaal, want laten we eerlijk zijn: we hebben allemaal wel eens geen zin om ons vette haar te wassen.

Het geweldige aan TikTok-tutorials is dat ze vaak gemakkelijk te volgen zijn. Hierdoor leren we zelfs hoe we de moeilijkste haarcreaties kunnen maken. De Franse vlecht-hack is gelukkig erg makkelijk en wij vertellen je precies hoe deze hack werkt.

Dit zijn de populairste beautyproducten van TikTok

Haarstijl

We kunnen bijna niet geloven hoe makkelijk je Franse vlechten maakt met deze hack. Deze vlechten zijn ideaal als je haar wat vetter is, maar natuurlijk ook als je je haar net gewassen hebt. Het duurt letterlijk maar een paar minuten voordat je deze creatie in je haren hebt zitten. Perfect dus als je een keer wat anders wilt doen met je haar.

TikTokker @sar___h1 – die 27.600 volgers heeft – postte een video op het platform waarin ze laat zien hoe je de Franse vlechten maakt en wij zijn obsessed. Voor veel van ons is het moeilijk om zelf een vlecht te maken en aangezien we ook niet elke dag naar de kapper kunnen rennen is dit dé oplossing. Onder de video schrijft ze: “Greasy hair? Can’t do french plaits?”

@sar____h1

#fyp #foryou #frenchplaitgang❤️ #hair #hairwithsar #greasyhairstyle #summerhair #MaybellineSwipeIt

♬ Big Shark – Russ Millions

TikTok-tutorial

Sarah laat in de video stap voor stap zien hoe je de look creëert. We zien dat ze het middelste gedeelte van haar haar gescheiden heeft van de rest. De middelste pluk verdeelt ze in vier verschillende plukken: twee naar de voorkant en twee naar de achterkant. Eén van de twee voorste plukjes vlecht ze in een superslanke vlecht, die eindigt aan de achterkant van haar kruin.

Nadat haar vlecht klaar is, draait ze hem naar achteren en maakt de vlecht – met behulp van een elastiekje – vast aan het achterste stuk haar. Om het geheel een wat speelsere look te geven trekt Sarah de vlecht een beetje uit elkaar. Dit proces herhaal je na de eerste vlecht aan de andere kant. Zo creëer je zonder te veel poespas makkelijk Franse vlechten.

Met deze razendpopulaire TikTok-hack laat je je ogen er groter of kleiner uitzien

Reacties

Sarah shockeerde TikTok-gebruikers met haar makkelijke tutorial. Haar video heeft al meer dan twee miljoen views en bijna 200.000 likes en wij snappen wel waarom. Deze makkelijke tutorial kunnen we namelijk allemaal wel in ons leven gebruiken. Volgers laten natuurlijk ook reacties achter. Zo zegt iemand: “You’ve just saved me, wow” en iemand anders reageert: “I can’t do french plaits, I’m so rubbish at it. Thank you for showing this. It will be much easier for me.”

Wij weten niet hoe het met jullie zit, maar wij gaan deze haar-hack direct uitproberen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.