Britta van Aggele
Britta van Aggele Beauty 25 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Gigi Hadid en Madison Beer zweren bij deze populaire TikTok-haartrend

TikTok is een bron van inspiratie waar de leukste beauty- en haartrends langskomen. Omdat het voor iedereen mogelijkheid is om video’s op de app te plaatsen, worden haar- en make-uptrends veel sneller verspreidt dan voorheen. Toch komen er af en toe trends voorbij die volledig de moeite waard zijn en zelf worden opgepakt door celebrities. Zo ook bij ‘Bubble braid pigtails’, waar Gigi Hadid en Madison Beer inmiddels bij zweren.

Wij vertellen hoe je de trend zelf creëert.

TikTok: Bubble braid pigtails

TikTok is dé bron van inspiratie voor de laatste trends. Zo gingen er voorheen al beautyhacks rond op TikTok hoe je er met oogpotlood voor zorgt dat je ogen er kleiner of groter uitzien en hoe je perfect je foundation aanbrengt. Nu is het niet een make-uphack die viraal gaat, maar een haartrend.

We kennen de trend waar je vlechten maakt met de plukken haar langs je gezicht. ‘Bubble braid pigtails’ is een spannende nieuwe variant van deze trend en je wilt hem onmiddellijk gaan proberen. De vlechten werden afgelopen jaar al meerdere keren op de rode loper gespot. Zo zagen we ze eerder dit jaar al bij model Gigi Hadid en zangeres Madison Beer. De vlechten zien er niet alleen superleuk uit, ze zijn ook nog supersimpel te creëren.

Haartrend

Liv Duke (@xlivl0uise) laat op TikTok zien hoe je deze haartrend gemakkelijk zelf kan creëren. Als eerste is het belangrijk om met een scheidingskam je haar op te delen in verschillende plukken. Maak een middenscheiding en laat twee plukjes los om je gezicht hangen. Scheid vervolgens twee grote plukken haar die je wilt gaan vlechten en kam deze strak naar de achterkant van je hoofd en maak deze vast met elastiekjes.

@xlivl0uise

Shame I still don’t look like Madison beer :( #TestReadyChic #fyp #hairstyles

♬ Triple S – YN Jay & Louie Ray

Daarna laat Liv Duke zien hoe ze van deze staarten klassieke vlechten maakt. Ze vlecht ze en laat aan de onderkant van haar haar een paar centimeter ongevlochten om een moeiteloze look te creëren. Om de look af te maken gebruikt Liv een spoolie om haar babyharen terug te kammen met Schwarzkopf got2b Spiking Glue Ultra Glued for Edges.

Tutorial

Lauren Wolfe (@laurenwolfe) laat zien hoe je de bubbel-haartrend in staarten verwerkt. In haar TikTok-video gebruikt zij niet de klassieke vlechten zoals Liv, maar gebruikt ze bubbel-vlechten. Deze creëert ze door meerder kleine elastiekjes op gelijke afstand over de hele staart te knopen. De bubbels creëert ze door haar haar voorzichtig wat losser te trekken tussen de elastiekjes.

@laurenwolfe

Easy, trendy hairstyle to try! Thx @natwazowski for the inspo :) #hairstyles #hairtutorial #hairtransformation #winterhairstyle #hairtrends

♬ Stan by Eminem – vanessa

Hoewel deze trend vooral goed werkt met lang hoor, denken wij dat het ook heel gaaf is met korter of halflang haar. Trends zijn er om mee te spelen, dus ga vooral zelf experimenteren.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.