Britta van Aggele
Britta van Aggele Beauty 8 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Met deze razendpopulaire TikTok-hack laat je je ogen er groter of kleiner uitzien

We weten inmiddels dat TikTok hét platform is om nieuwe trends of beautyhacks op te ontdekken. Inmiddels hebben we al meerdere make-uphacks gezien, maar kwamen er ook TikTok-hacks over het wegwerken van bandjes voorbij. Nu legt Marjan Tabibzada – ofwel @YoungCouture – uit hoe je doormiddel van make-up je ogen groter of kleiner kan laten lijken.

We willen er alles over weten.

TikTok-hack: ogen groter laten lijken

De TikTok-ster laat in de video op haar rechteroog zien hoe je een zwoel kleiner effect creëert en op haar linkeroog laat ze het zien hoe je je ogen optisch groter laat lijken. Het blijkt allemaal te zitten in de waterlijn van je ogen en de hele look creëer je met slechts een paar oogschaduwkleuren, eyeliners en een serieus paar statement-wimpers.

De TikTok-video had in no time meer dan een half miljoen likes en wij snappen wel waarom. Op haar TikTok-profiel deelt ze nog veel meer prachtige make-up looks zoals de ‘floating crease’ trend en de TikTok-hack hoe je met blush je gezichtsvorm kunt veranderen. Genoeg inspiratie te vinden dus.

Wit of zwart oogpotlood

Voor het groter lijkende oog gebruikt ze een roomwit oogpotlood. Dit zorgt voor hetzelfde effect als een wit oogpotlood, maar oogt nog natuurlijker. Ze maakt de look af door een witte oogschaduw op haar ooglid aan te brengen en een donkerbruine kleur te gebruiken in haar crease. Ze eindigt met een winged liner en een paar false lashes om haar linkeroog groter te laten lijken.

@youngcouture

Small vs Big eyes 👁 lb: @juliettaf #makeup #makeuptutorial #makeuptransformation #makeuphacks #fyp

♬ Let Me Think About It – Ida Corr & Fedde Le Grand

Voor het kleinere effect gebruik Marjan een donkerzwart potlood. Vervolgens brengt ze een koele donkere oogschaduw-tint aan over haar hele ooglid. Ze maakt haar ooglook af met minimale mascara en een vleugje liquid eyeliner om de illusie te creëren van een kleiner ogend rechteroog.

Reacties

Het is geen verrassing dat haar volgers snel commentaar gaven op de make-up magie. Een volger schrijft: “My mind is seriously blown – wow,” en een ander voegt toe: “I love both and wear both! Looks stunning on you.” De video van Marjan is geïnspireerd door mede-beauty-creator JuliettaF, die in mei de originele versie van de video plaatste.

@juliettaf

How to get small/big eye 👁👁 with @lunalondon mirror💕 #makeuphacks #makeupmetamorphos #foryoupage #viral #fyp

♬ this song is brooklyn blood pop omg – anelyse

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.