Rosalin Doodeman
Rosalin Doodeman Celebrity 7 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Emily Ratajkowski vertelt waarom ze is gestopt met acteren na afwijzing bij Traingle Of Sadness

Emily Ratajkowski heeft besloten een punt te zetten achter haar acteercarrière. Na even te hebben geschitterd in de spotlight neemt ze afstand van Hollywood. In een lang interview met The Los Angeles Times legde het 31-jarige model uit wat haar tot deze beslissing heeft gebracht en de reden is nogal hard.

Goodbye and so long.

Emily Ratajkowski over acteren

De High Low presentatrice heeft al veel films op haar naam staan, zoals Gone Girl en I Feel Pretty. Toch vertelt ze dat de filmwereld zeker geen rozengeur en maneschijn is, maar juist ongezond en vlak. De laatste film waar ze auditie voor deed was Triangle Of Sadness, maar na het niet krijgen van de rol heeft ze afstand genomen van de acteerwereld.

In het interview vertelde Ratajkoswki over de harde wereld van Hollywood: “But I didn’t feel like, ‘Oh, I’m an artist performing and this is my outlet.’I felt like a piece of meat who people were judging, saying, ‘Does she have anything else other than her breasts?”

Emily Ratajkowski flies solo

Eind 2020 ontsloeg ze haar manager en agent. Een dappere zet, maar voor haar de beste, omdat ze het gevoel had ze constant als een object werd beschouwd binnen Hollywood. In het interview vertelde ze dan ook: “I didn’t trust them. I was like, ‘I can handle recieving phone calls, I’m gonna make these decisions. None of you have my best interest at heart. And you all hate woman.'” Op haar mond gevallen is Emily Ratajkowski dus zeker niet.

Film versus de mode-industrie

Dat de power dynamics niet heel anders zijn in de mode-industrie, daar is Ratajkowski zich bewust van. In de modewereld staan witte mannen voor het grootste gedeelte aan de top. Maar op de set zelfs gaat ze meestal met mensen van de LHBTQ+ community om, omdat ze zich daar veiliger bij voelt.

Terug naar Hollywood

Emily Ratajkowski sluit niet uit ooit nog terug te komen in de acteerwereld, maar voor haar hoeft dat niet zolang de power dynamics in Hollywood nog zó krom zijn. De male gaze hoort te verdwijnen, dan kunnen we het model weer terugzien in de filmwereld.

Kylie Jenner en Timothée Chalamet zijn naar verluidt aan het daten

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.