Julia Schaap
Julia Schaap Bizarre Bekentenis 13 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Eva (26): ‘Ik heb onenigheid met mijn broer, omdat een erfenis in de familie niet gelijk is verdeeld’

Iedere week doet een lezeres bij ons haar verhaal. Dit kan een betekenis zijn, maar ook een zorg óf een gedachte die zij hebben. Van ongemakkelijke dates tot vriendinnenirritaties, en van geldzorgen tot geheime verlangens. Deze week doet Eva (26) haar verhaal.

Vandaag lees je het verhaal van Eva*, die de erfenis van haar opa, nu met haar broer moet delen.

Hi Eva, kan jij ons iets meer vertellen over jouw situatie?

“Vorig jaar overleed mijn opa, ik had een hele goede band met hem. Van de zeven kleinkinderen, kwam ik het meest op bezoek. Aan het einde van zijn leven, sliep ik zelfs bij opa. Nu zijn we een jaar later en heeft mijn opa een groot deel van de erfenis aan mij achtergelaten. Mijn broer kreeg niks, waardoor er nogal wat onenigheid is ontstaan. Mijn broer Stan* (24) vindt nu dat ik een deel van de erfenis aan hem moet geven.”

Jij bent het hier niet mee eens?

“Absoluut niet. Ik vind het vrij normaal dat ik een deel van de erfenis heb gekregen. Ik kwam vaak op bezoek en heb tot het einde voor mijn opa gezorgd. Mijn broer was toen nergens te bekennen. Ik vind het te belachelijk voor woorden dat mijn broer dit van mij verwacht. Hij kan toch wel begrijpen dat ik wel een deel krijg. Het gaat ook niet om een klein percentage, hij wil namelijk bijna de helft. Hoewel ik echt geen onenigheid met mijn broer wil, vind ik dit wel een lastige situatie. Ik heb nog geen plannen met het geld en als ik een deel aan mijn broer geef, voorkom ik vervelende situaties. Toch vind ik niet dat je dit van je zus mag vragen.”

Is er een reden dat je broer geld nodig heeft?

“Ik was benieuwd naar zijn reden, maar hij vond alleen dat hij er recht op had. Terwijl ik zoiets heb van, je krijgt niet voor niets niks uit de erfenis. Het is ook niet zo dat hij dringend geld nodig heeft, anders had ik hem uiteraard uit de brand geholpen. Hij heeft een goede baan en kan makkelijk voor zichzelf zorgen. Hij wil het gewoon hebben, zodat hij er spullen van kan kopen en op vakantie kan gaan. Hij blijft volhouden dat hij recht heeft op zijn deel. Ik vind het een lastig dilemma, dit geld is namelijk voor mij bestemd. Toch wil ik ten alle tijden een ruzie voorkomen, vooral over geld.”

Wil je ook (anoniem) je verhaal kwijt? Stuur ons een mail via [email protected].

*De echte namen zijn bekend bij de redactie.

Charlotte (25): ‘Ik heb een hoger salaris dan mijn vriend en daar heb ik moeite mee’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.