Julia Schaap
Julia Schaap Bizarre Bekentenis 8 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Indy (29): ‘Mijn vriend wil niet bij mij intrekken, omdat hij niet wil meebetalen aan mijn hypotheek’

Iedere week doet een lezeres bij ons haar verhaal. Dit kan een betekenis zijn, maar ook een zorg óf een gedachte die zij hebben. Van ongemakkelijke dates tot vriendinnenirritaties, en van geldzorgen tot geheime verlangens. Deze week doet Indy (29) haar verhaal.

Vandaag lees je het verhaal van Indy*, die met haar vriend wil samenwonen, maar hij wil niet meebetalen aan de hypotheek.

Hi Indy, wil jij wat meer vertellen over jouw situatie?

“Jazeker. Vorig jaar heb ik mijn eerste appartement gekocht met een flinke hypotheek. Het huis ligt op een prachtige locatie. Ik heb echt enorm geluk gehad met deze woning. Op dit moment woon ik er alleen en ik heb het idee dat ik voorlopig ook nog wel even alleen blijf wonen, ondanks dat ik al vijf jaar een vriend heb. Ik wil heel graag samenwonen, maar mijn vriend wil dat niet.”

Waarom wil je vriend niet samenwonen?

“Mijn vriend Sander* (28) woont nog thuis en wil niet bij mij intrekken, omdat hij mijn hypotheek dan deels aan het afbetalen is. Hij houdt er namelijk niks aan over en mijn vermogen zal alleen maar meer worden, zegt hij. Ik vind het een lastige situatie, omdat je er bij een huurhuis met huurbaas ook niet rijker van wordt. Daarnaast vraag ik echt niet de hoofdprijs. En mocht dit huis ooit verkocht worden, dan komt dat geld ook mooi van pas bij een nieuwe woning. Ervan uitgaande dat we dan nog samen zijn.

Hij woont nu nog thuis en ik heb geen idee hoelang dat nog zal duren. Op dit moment betaal ik alles natuurlijk zelf, en op het moment dat Sander ook maar iets zal meebetalen, ga ik erop vooruit. Ik ben zijn vriendin en ik snap niet dat Sander zo moeilijk doet. Het leven kost nou eenmaal geld.”

Is er een andere goede tussenoplossing?

“Ik stelde nog voor om Sander minder te laten meebetalen, maar zelfs dat vond hij geen goed idee. Hij vindt het geen sexy idee om huur over te maken naar zijn vriendin zegt hij.

Uiteraard wil ik het huis niet verkopen in deze tijd, want iets soortgelijks terugkopen gaat veel duurder zijn. Toen ik de woning kocht had ik helemaal niet over deze situatie nagedacht. Misschien moet ik mijn vriend dan maar voor niks bij mij laten intrekken, ondanks dat ik dan zelf voor de kosten moet opdraaien. Toch is dit ook geen ideale situatie. Sander en ik zijn toe aan de volgende stap en hij moet ooit een keer het huis uit.”

 

Wil je ook (anoniem) je verhaal kwijt? Stuur ons een mail via [email protected].

*De echte namen zijn bekend bij de redactie.

Maxime (29): ‘Dat mijn 30-jarige vriend dj wil worden, vind ik heel onaantrekkelijk’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.