Emma Toussain
Emma Toussain Nieuws 13 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Eurovisie-incident lijkt heftiger dan gedacht: dít zou Joost gedaan hebben

Afgelopen zaterdag was de finale van het Eurovisie Songfestival en waar het eerst zo rooskleurig leek voor ons landje, ging dat vrijdagavond bergafwaarts na de diskwalificatie van Joost Klein. Hij zou een dreigende beweging naar een cameravrouw hebben gemaakt en daarom mocht hij niet optreden met het nummer Europapa. Onredelijk, zo vindt eigenlijk iedereen.

Maar… het lijkt er op dat er meer gebeurd is dan ‘alleen een dreigende beweging’.

Update: Joost Klein heeft via zijn advocaat wat laten horen. Zo ontkent hij alles én nog meer.

Joost Klein raakt camera

Bij het incident tussen Joost Klein en een cameravrouw tijdens de halve finale van het Eurovisie Songfestival zou de camera van de vrouw gebroken zijn, dat meldt de Zweedse krant Aftonbladet. Volgens een bron van de krant gedroeg Klein zich erg agressief en was de cameravrouw zeer geschrokken. De krant schrijft dat er meerdere getuigen zouden zijn van het incident, dat plaatsvond nadat Klein van het podium was afgekomen.

Zaterdag besloot de European Broadcasting Union om Joost te diskwalificeren om ‘een incident’ waarbij hij betrokken was. De NPO heeft bezwaar gemaakt tegen de diskwalificatie, ook namens AVROTROS. De omroep, die verantwoordelijk is voor de Nederlandse inzending, houdt vol dat het ging om slechts een ‘dreigende beweging’.

Nu we toch je aandacht hebben.. heb je de nieuwste aflevering van onze podcast al geluisterd?

Waar is Joost nu?

Joost zelf heeft nog niet gereageerd op het voorval, hij postte afgelopen weekend wel een video van honden op zijn Instagram Story met het nummer ‘Who let the dogs out’. Maar: waar is hij nu? Joost is zondagavond teruggekeerd naar Nederland, weet RTL Boulevard te melden. Volgens hen landde hij in een privévliegtuig rond half acht op Lelystad Airport.

De vriend (en blauwe vogel) van Joost heeft al wel van zich laten horen op TikTok:

@apsonarmy

EBU be like #eurovision2024

♬ origineel geluid – Apson

Het blijft wachten op een reactie van Joost.

Outfit Meghan Markle bevat verborgen boodschap voor de koninklijke familie

Meer NSMBL op je beeldscherm? Bekijk ook deze frikandellentest of deze review van een elektrische dweil.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.