larasteenvoorden
larasteenvoorden Bizarre Bekentenis 6 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Bette (28): ‘Ik gebruikte mijn ex-vriend voor zijn appartement’

Iedere week doet een lezeres bij ons haar verhaal. Dit kan een bekentenis zijn, maar ook een zorg óf een gedachte. Van ongemakkelijke dates tot vriendinnenirritaties. Van geldzorgen tot geheime verlangens. Deze week doet Bette (28) haar verhaal over de woonsituatie met haar ex-vriend.

Vandaag lees je het verhaal van Bette (28), die haar relatie langer heeft aangehouden, omdat ze niet weg wilde uit Amsterdam.

Zeg Bette, wil je eens over jouw situatie vertellen?

“Ja, waar moet ik beginnen? Ik kom uit een dorp in Noord-Brabant en verhuisde in 2018 naar Amsterdam. Ik studeerde op dat moment nog en wilde eigenlijk op kamers, maar dat bleek onbetaalbaar. Dat was eigenlijk de reden dat mijn vriend en ik al na een jaar verkering gingen samenwonen. Ik was dolblij in de Pijp en ons appartement was geweldig!”

Totdat je niet meer blij was?

“Net nadat ik afstudeerde kwam corona. Mijn vriend en ik zaten ineens continu op elkaars lip. Superleuk, maar na een paar maanden werd ik gillend gek. Ineens realiseerde ik me hoe erg we eigenlijk niét bij elkaar pasten. Zonder het met hem te delen, ging ik op zoek naar een eigen huisje. Ik ving overal bot. Naast het karige aanbod, valt bijna alles door mijn startersloon buiten budget. Omdat ik mijn hele leven in Amsterdam aan het opbouwen was, besloot ik bij mijn vriend te blijven en het nog een kans te geven.”

Al die tijd wist hij hier niets van?

“Hij heeft nooit geweten dat ik maandenlang op zoek was naar een andere woning. En hij weet dus ook niet dat het niet vinden van een woning de enige reden was dat ik bij hem bleef.”

Is het uiteindelijk gelukt om jullie relatie nieuw leven in te blazen?

“Nee, gedoemd te mislukken natuurlijk. Nadat ik besloot te blijven, heb ik geprobeerd mijn gevoelens op te rakelen met extra date nights enzo, maar ik wist vrij snel dat het echt op was. Ik ben nog twee jaar bij hem gebleven, omdat ik geen afstand wilde nemen van mijn vriendinnen, het fijne appartement en het uitgaansleven daar. Als ik er zo over nadenk: we waren allebei niet veel thuis die laatste jaren. Ik denk dat we elkaar ontliepen.”

Hoe is het dan geëindigd?

“Hij heeft me gedumpt. Hij vond dat we teveel uit elkaar waren gegroeid en had geen romantische gevoelens meer voor mij. Ik moest eind vorig jaar binnen een week (noodgedwongen) terug naar Brabant. Geef hem eens ongelijk. Karma, toch? Ergens vind ik dat ik dit nog op moet biechten aan mijn ex-vriend om het af te sluiten, want ik voel me best schuldig.”

En Amsterdam?

I will be back. Als ik de loterij win. Of als ik een nieuwe vriend vind die daar woont.”

Wil je ook (anoniem) je verhaal kwijt over een ex-vriend of iets anders? Stuur ons een mail via [email protected]

Jannah (34): ‘Mijn vriendinnen veroordelen mijn affaire’

 

 

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.