Britta van Aggele
Britta van Aggele Entertainment 4 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

TikTok gaat compleet los na deze virale Squid Game-theorie over de arbeiders en spelers in de serie

Als je Squid Game nog niet kijkt, moet je nu gelijk beginnen. De serie, die op 17 september uitkwam op Netflix, is razendpopulair en staat inmiddels op nummer 1 in de Netflix top 10. Nu gaat er op TikTok een fan-theorie rond over de serie en wij zijn in shock hoe logisch deze theorie eigenlijk is.

Wij vertellen je alles wat je moet weten.

Squid Game op Netflix

Squid Game is de serie die iedereen op dit moment kijkt en wij zijn verslaafd. Als je de serie nog niet aan het kijken bent is dit het perfecte moment om te beginnen. We vertellen je kort waar het over gaat. De Koreaanse serie volgt een groep mensen die worstelen met financiële problemen. Deze personen krijgen een mysterieuze uitnodiging om deel te nemen aan een reeks kinderspellen om een enorme hoeveelheid geld te winnen. Pas als ze de games spelen realiseren ze zich dat de gevolgen van het verliezen van de games veel groter zijn dan ze hadden verwacht.

Arbeiders en spelers

In de serie gebeuren veel mysterieuze dingen en het is dus niet zo gek dat we met veel vragen zitten. Nu lijkt het erop dat een mysterie rond een behoorlijk grote vraag is opgelost, en dat is allemaal te danken aan een fan-theorie die viraal gaat op TikTok. Het heeft alles te maken met de arbeiders en spelers in het spel.

Theorie
Netflix

Personages in de serie Squid Game zijn verdeeld in arbeiders en spelers. Je herkent ze aan hun outfit: de arbeiders dragen rode jumpsuits en de spelers dragen groene-blauwe trainingspakken. We zien in de serie dat de spelers door een visitekaartje in het spel komen, maar hoe komen de werkers in het spel?

Fan-theorie

Volgens de fan-theorie op TikTok hangt het allemaal af van het kleurenvierkant dat we in het begin van de serie zien. Voordat personages aan het spel beginnen worden ze voor een keuze gesteld. We zien in de eerste aflevering de hoofdpersoon van de show – Seong Gi-Hun – een spelletje Ddakji spelen. In dit spel wordt Gi-Hun gevraagd om te kiezen tussen een rode en een blauwe kaart. Hij kiest uiteindelijk voor de blauwe kaart.

Fan-theorie
Netflix

Net als alle andere personages zien we Gi-Hun – die voor de blauwe kaart heeft gekozen – terug als spelers. De theorie suggereert dat iedereen die een blauwe kaart kiest een speler wordt en dat een personage die een rode kaart kiest een arbeiders wordt. Beide personages worden namelijk genummerd. Ze worden dus allemaal op dezelfde manier geselecteerd, maar wat ze worden hangt af van welke kleur ze kiezen.

Reacties

In de comments onder de post gaan fans helemaal los over de theorie. Zo zegt iemand: “WAIT – that’s the reason they say everyone is equal so that must mean the the staff are just people in debt too!” en iemand anders zegt: “Omg this makes so much sense”.

@justthenobodys

Reply to @pibxyxx Comment what we should talk about next! #fyp #foryou

♬ original sound – JustTheNobodys

Wij vinden de theorie ook erg logisch klinken. Denk jij dat deze theorie klopt?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.