Britta van Aggele
Britta van Aggele Entertainment 17 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

Fans hebben allemaal dezelfde kritiek op And Just Like That

Wij hebben net als alle andere Sex and the City-fans 17 jaar gewacht op een reboot van de serie. Aangezien we verslaafd zijn aan de originele serie hadden we ook voor de reboot hoge verwachtingen, maar deze blijken niet uit te komen. Waar Sex and the City grenzen op televisie verlegde, lijkt And Just Like That al dicht te klappen als het ook maar even over seks gaat. Fans zijn hier absoluut niet blij mee en ze bespreken het op Twitter.

Het lijkt erop dat de serie de fouten uit het verleden probeert goed te maken.

And Just Like That

In het begin van dit jaar werd bekendgemaakt dat er een Sex and the City-reboot aankwam. De eerste twee afleveringen verschenen op 9 december eindelijk op HBO en fans begonnen direct met bingen. Het duurde toen niet lang voordat de eerste reviews van fans op Twitter verschenen en die waren niet allemaal even positief. Veel fans zijn namelijk absoluut niet blij met een aantal gebeurtenissen in de nieuwe serie.

In And Just Like That volgen we Carrie Bradshaw, Charlotte York en Miranda Hobbes en hun leven in New York als 50-jarigen. Zo zien we dat Carrie haar column heeft ingeruild voor een podcast en zien we dat de gezinnen van Charlotte en Miranda zijn opgegroeid. Helaas moeten we Samantha Jones wel missen, maar daar krijgen we een heleboel nieuwe gezichten voor terug.

Kristin Davis haalt uit naar fans die kritiek hebben op And Just Like That

Stereotypes

Echte Sex and the City-fans weten dat de serie openhartig, verfrissend en niet bang is voor een discussie over seksualiteit. Toch lijkt dit bij And Just Like That totaal niet het geval te zijn. De reboot-serie lijkt namelijk de zonden uit het verleden te willen corrigeren, maar fans zijn hierover niet echt te spreken.

Toch zagen we in de originele serie ook veel LGBTQ+ stereotypes voorbijkomen. Zo is in de derde aflevering van seizoen 1 te zien dat Miranda doet alsof ze een lesbische relatie heeft met een collega in de hoop een goede indruk te maken op haar baas. Ook horen we Carrie biseksualiteit een ‘tussenstop op weg naar Gaytown’ noemen en zien we hoe Samantha een relatie krijgt met een vrouw. Gezien de eerdere misstappen van de serie snappen we dat ze een nieuwe start willen maken, maar dit lijkt toch niet helemaal te lukken.

And Just Like That: zoveel geld verdienen de Sex and the City-actrices per aflevering

Seksualiteit

In de reboot-serie zijn verschillende personages te zien uit de LGBTQ+ community. Toch is And Just Like That – in een poging om de serie een upgrade te geven naar de 21e eeuw – erin geslaagd om non-binaire personages in een beperkende doos te schuiven. Zo zien we Che Diaz – een co-host in de podcast van Carrie – zichzelf beschrijven als “representing everyone else outside these two boring genders,” wat prima zou zijn als ze het niet meteen daarna een “woke moment” zou noemen.

@hbomax

Che Diaz: a national treasure. #AndJustLikeThat #HBOMax

♬ original sound – hbomax

Che vertelt ook dat “seksuele expressie van welke aard dan ook altijd moet worden besproken en goedgekeurd moet worden door alle betrokken partijen.” Desondanks zet Che Carrie wel onder druk om meer openhartig over haar seksleven te praten, terwijl ze zich duidelijk niet op haar gemakt voelt. Hoewel veel mensen zich waarschijnlijk vertegenwoordigd voelen door Che en het ontzettend belangrijk is dat iedereen gerepresenteerd wordt, lijkt het erop dat Che voornamelijk in de serie zit om meer Diversity Wins te behalen, zonder dat we het personage echt leren kennen.

Che Diaz and just like that fans
Jason Howard/Bauer-Griffin/GC Images

Huh?! Gaat Mr. Big dood in de SATC-reboot And Just Like That?

Fans

Fans lijken hier absoluut niet blij mee te zijn en ze bespreken op Twitter de verschillende scènes waarvan ze de kriebels krijgen.

Wat vind jij van de Sex and the City-reboot?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.