Britta van Aggele
Britta van Aggele Entertainment 28 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Fans kunnen niet stoppen met praten over één personage uit de Netflix-serie The Puppet Master

Netflix staat helemaal vol met de leukste series en films. Niet alleen de bekende namen staan op het platform, want Netflix brengt tegenwoordig ook maandelijks Original series en films uit. Zo waren we deze maand helemaal obsessed met de Netflix-serie Archive 81 en zeiden fans allemaal hetzelfde over seizoen 2 van Cheer. Nu gaan fans opnieuw los en dit keer hebben ze het allemaal over de true crime Netflix-serie The Puppet Master: Hunting the Ultimate Conman.

Hou jij van true crime-series? Dan is de Netflix-serie The Puppet Master: Hunting the Ultimate Conman een echte aanrader.

The Puppet Master: Hunting the Ultimate Conman

De nieuwste Netflix true crime-serie The Puppet Master: Hunting the Ultimate Conman staat pas sinds 18 januari op Netflix, maar is nu al een ontzettend groot succes. Niet zo gek als je het aan ons vraagt, want de serie is niet alleen ontzettend spannend. The Puppet Master is namelijk ook nog gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

In de serie horen we hoe Robert Freegard in de loop van een decennium tenminste zeven vrouwen en één man controleerde, bedroog en beroofde. Hij stal bijna een miljoen pond van zijn slachtoffers en liet hun geloven dat ze medeplichtig waren aan een zeer uitgebreide geheime dienstoperatie. Hierdoor liet hij zijn slachtoffers geloven dat hun families groot gevaar liepen als ze niet gehoorzaamden. In The Puppet Master: Hunting the Ultimate Conman zien we dat Robert Freegard opnieuw een slachtoffer in zijn macht heeft en volgen we een gezin dat bang is voor de veiligheid van hun moeder.

Van The Ripper tot The Confession Killer: dit zijn de 20 beste true crime-series op Netflix

Twitter

Het verhaal heeft veel fans erg emotioneel gemaakt. Vooral een scène waarin de kinderen van zijn huidige slachtoffer een van de overlevenden, Sarah Smith, ontmoeten wordt veel besproken. In de serie vertelt Sarah samen met haar vader – Peter Smith – haar verwoestende verhaal en horen we hoe Peter gedurende meer dan een decennium naar zijn vermiste dochter heeft gezocht.

Hoewel het huidige verhaal van The Puppet Master ontzettend veel impact heeft op fans, is er één ding waar ze het allemaal over eens zijn. Ze vertellen op Twitter namelijk allemaal dat ze ontzettend onder de indruk zijn van Peter Smith. Hij volgde zijn dochter niet alleen als een echte detective, maar bleef zijn dochter ook meer dan tien jaar zoeken. Zo schrijft een fan: “The dad on Netflix #Puppetmaster is my new idol.” Een andere fan schrijft: “Sarah’s Dad though. #Puppetmaster”

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.