admin
admin Love & Life 15 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Wat betekent het als ik fantaseer over iemand anders tijdens de seks?

Bij NSMBL bespreken we vaak alles rondom seks. We vinden het leuk om het erover te hebben, maar we vinden het vooral leuk om dingen erover te leren. Om dit laatste te kunnen realiseren zijn we voor een nieuwe serie in gesprek gegaan met een seksuologe. Zij gaat ons antwoord geven op alle vragen die we altijd al hebben willen stellen aan een seksuoloog. 

Vandaag hebben we het onder andere over onze fantasie. Hoe denkt seksuologe Nynke Nijman over fantaseren tijdens de seks over iemand anders?

Is het oké om te fantaseren over iemand anders?

Wat betekent het voor jou en voor je relatie als je over iemand anders fantaseert tijdens de seks? Betekent dit dat je jouw partner eigenlijk niet meer opwindend vindt? Is dit dan een slecht teken? Wij vragen het aan een seksuoloog.

Volgens seksuologe Nynke Nijman is fantaseren iets heel goeds. Je brein is namelijk je belangrijkste seksorgaan. Zonder opwindende gedachtes is de kans klein dat je klaarkomt.

Nynke raadt iedereen dan ook aan om je brein zo veel mogelijk in te zetten tijdens een sekspartij. “Zie jouw fantasieën dus juist als een speelelement, waardoor je de vrijpartij met jouw partner, gewoon met jouw partner kan houden, maar het net even wat opwindender kan maken.”

Als je fantaseert over iemand anders tijdens de seks is dat vaak geen eens iemand die jij zelf kent. Zie het dus als een erotisch beeld en niet als vreemdgaan.

In een relatie zoeken we naar veiligheid, stabiliteit en voorspelbaarheid. In ons seksleven zoeken we naar opwinding, het onbekende en spanning. Deze zijn dus super tegenstrijdig. Juist met een element als fantasie kun je die spanning en opwinding in je seksleven hebben, zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid en stabiliteit van jullie relatie.

Het is dus helemaal oké om te fantaseren over iemand anders.

NSMBL Video

Om voor eens en voor altijd ‘de meest gestelde vragen aan een seksuoloog’ te behandelen, hebben we een driedelige serie gemaakt waarin NSMBL’s Tess al deze vragen aan seksuologe Nynke Nijman stelt. Vandaag behandelen we vragen als: ‘ik kan me niet goed laten gaan in bed door mijn onzekerheid, wat kan ik hiertegen doen?’ en ‘wanneer spreken we over te snel klaarkomen?’ En nog meer vragen. Kijk dus snel de video voor alle vragen en antwoorden.

Ben je benieuwd naar de vragen die we vorige week hebben behandeld? Kijk hier naar de aflevering van vorige week. 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.