Aartie Narain
Aartie Narain Entertainment 15 jan 2021
Leestijd: 4 minuten

10 behind-the-scenes feitjes over Sex And The City die je nog niet kende

We hoeven je natuurlijk niet te vertellen dat we fan zijn van Sex And The City. Gedurende zes seizoenen keken we toe hoe Carrie, Miranda, Samantha en Charlotte verliefd werden, een heartbreak overwonnen, seks hadden (hallo Samantha) en het dealen met belangrijke levenshindernissen. Dat allemaal, terwijl ze er fabulous uitzagen. Maar er zijn nog steeds een aantal feitjes die je niet weet over de serie.

Zo verzamelden wij tien behind-the-scenes feitjes over Sex And The City die je zeker nog niet kende. En als echte fan moet je natuurlijk op de hoogte zijn.

Feitjes Sex And The City

Sex And The City is nog steeds even relevant als al die jaren geleden en we kunnen gerust zeggen dat onze liefde voor de show helemaal niet is afgenomen. En om te vieren dat de serie ein-de-lijk een reboot krijgt, zetten we een aantal verrassende feitjes voor je op een rij.

via GIPHY

 

1. Kim Cattral droeg altijd hakken

Zelfs als Kim Cattral vanaf haar middel werd gefilmd, stond ze erop om hakken te dragen. De actrice zei dat ze zich daardoor meer als haar personage voelde en dat is haar goed gelukt als Samantha Jones.

2. De tutu van Carrie

Geen scène is iconischer in de geschiedenis van Sex and the City dan de openingstitels, waarin Carrie door de straten van New York loopt in een tutu van tule. Maar wist je dat die iconische tutu maar vijf dollar (!) kost? Het is nu ingelijst en hangt in het kantoor van Michael Patrick King.

via GIPHY

3. Mr. big  zou oorspronkelijk een gastrol zijn

Volgens regisseurs Ellie Kanner en Russell Gray werd de acteur ingehuurd als gastrol voor de pilot. Hij deed het zo goed, dat de acteur toch een vaste rol kreeg. Gelukkig maar, want wij kunnen ons geen andere Mr. Big voorstellen.”He just owned that role. He became that role. They wrote more for him. But in the pilot, I mean, it’s a great scene, an absolutely fantastic scene, in the limousine, where he says the line, “Absofuckinglutely.” 

4. Carrie’s adres bestaat niet in het echt

Carrie’s appartement werd gefilmd op Perry Street 66, waar tegenwoordig een ketting en een bordje met ‘Verboden toegang’ op staat. De adressen van Samantha (300 Gansevoort St.), Charlotte (700 Park Ave.) en Miranda’s (331 W. 78th St.) zijn ook nep.

5. Sarah Jessica Parker droeg 18 uur per dag hakken

Carrie stond natuurlijk bekend om haar verslaving voor prachtige (en dure) hakken. “For 10 years or so, I literally ran in heels. I worked 18-hour days and never took them off. I wore beautiful shoes, some better made than others, and never complained,” vertelde Sarah Jessica Parker  in een interview met het tijdschrift Net-a-Porter.

6. De cast wilde meer kleur hebben in de serie

Op de gastrol van Blair Underwood als Robert in seizoen zes na, was er niet veel diversiteit in de serie.  Cynthia Nixon aka Miranda Hobbes vertelde aan CBS News dat iedereen van de cast (en vooral Sarah Jessica Parker) meer diversiteit wilde in de serie.  “I’m a huge fan of the show, but if we had an area in which we could really use improvement it’s certainly this one.”

7. De zoon van Aidan, Tate, werd gespeeld door de zoon van Sarah Jessica Parker

In de eerste aflevering van seizoen zes “To Market, to Market”, komt Carrie Aidan tegen, die een kind heeft gekregen met zijn nieuwe verloofde, sinds hun ugly break up. SJP was het jaar ervoor bevallen van haar baby, James Wilkie Broderick, en hij kreeg de rol van Tate. Dat zag je niet aankomen, hè?

8. Sarah Jessica Parker had een no-nudity clausule in haar contract staan.

Is het je misschien ooit opgevallen dat Carrie echt altijd een beha droeg in bed? Dat kom omdat Sarah Jessica Parker een speciale clausule liet opnemen in haar contract waardoor ze niet naakt zou hoeven te verschijnen in de serie. Ze was ook de enige hoofdrolspeelster die dit in haar contract had staan.

9. Cynthia Nixon is eigenlijk een blondine

Ja, écht. Cynthia Nixon is eigenlijk een blondine. We kunnen ons de vurige Miranda met rood haar totaal niet voorstellen als blondine. Maar Cynthia Nixon zelf was meer dan opgelucht toen ze haar haren weer blond kon kleuren na het eindigen van de serie.

via GIPHY

10. Big en Carrie zouden niet samen eindigen

Het was eigenlijk helemaal niet de bedoeling dat Carrie en Big samen zouden eindigen. Als we de Sex and the City-maker Darren Star mogen geloven in ieder geval. ‘‘The show initially was going off script from the romantic comedies that had come before it. That’s what had made women so attached. At the end, it became a conventional romantic comedy. But unless you’re there to write every episode, you’re not going to get the ending you want.”

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.