Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Fashion 30 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Nike kondigt legendarische samenwerking met Tiffany & Co aan

Het lijkt wel alsof de legendarische samenwerkingen maar blijven binnenstromen. Eerder deze maand kwam Louis Vuitton al met een samenwerking met Yayoi Kusama, sloeg Marni de handen ineen met Carhartt WIP en kondigde Longchamp een samenwerking met het Nederlandse Fatboy aan. Toch weten twee – totaal verschillende – merken de wereld nog écht te verrassen, Nike en Tiffany & Co.

Rechtstreeks op het rijtje met collabs die we niet aan zagen komen.

Een legendarisch paar sneakers

Onder de sneaker-fans gingen er al heel wat speculaties en stiekeme foto’s rond, maar via Instagram maakten de merken het officieel. Tiffany & Co, hét merk van het kleine blauwe doosje, gaat voor een iets grotere doos met een samenwerking voor aan de voeten met Nike. Het is niet de eerste keer dat de merken samen een schoen uitbrengen. In 2005 lanceerden ze de Diamond Supply Co. x Nike SB Dunk Low “Tiffany”, wat een ongelofelijk groot succes werd. Velen noemen het nog altijd de meest “gehypte” sneaker ooit en dus werd het tijd voor een vernieuwde versie.

Alles wat we tot nu toe weten over de Nike x Tiffany sneakers

Aan de foto’s die vorige week opdoken was te zien dat de schoenen waarschijnlijk zwart suede met een Tiffany-blauwe Swoosh worden. Ook zal het logo van het juwelenmerk op de tong van de sneaker te vinden zijn en hangt er een zilveren balkje aan de achterkant van de schoen. Zoals we al verwacht hadden zullen de sneakers niet voor een héél toegankelijke prijs worden verkocht. Naar verluidt zullen ze voor zo’n $400 over de toonbank gaan. Voor het officiële resultaat zullen we nog even Toch zullen we nog even geduld moeten hebben voor het officiële resultaat. De blauwe doosjes zullen in het voorjaar van 2023 verkrijgbaar zijn, maar verheug je nog niet te hard. De vorige samenwerking was zeer gelimiteerd met een oplage van 4000 paren.

Louis Vuitton lanceert iconische samenwerking met kunstenares Yayoi Kusama

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.