Redactie
Redactie Entertainment 30 dec 2020
Leestijd: 4 minuten

Fan van Modern Family? Deze 16 feitjes zou iedere fan moeten kennen

We hoeven je natuurlijk niet te vertellen dat we fan zijn van de serie Modern Family. Daarom zijn we hartstikke blij met de komst van het nieuwe seizoen op Netflix. Ken jij ook alle afleveringen van voor naar achteren uit je hoofd? En denk je alles – maar dan ook álles – te weten over de serie? Grote kans dat je het mis hebt. Wij hebben namelijk feitjes verzameld waarvan elke fan ze zou moeten kennen.

Nu ben jij natuurlijk erg benieuwd welke feitjes je nog niet kent over je lievelingsserie. Wij vertellen het je.

1. Luke is een genius

En dan bedoelen we niet dat hij zomaar een beetje slim is. Nolan Gould, die Luke Dunphy speelt, zit sinds zijn vierde bij een organisatie genaamd Mensa. Daarnaast begon hij op zijn dertiende al aan zijn allereerste college (!) met een IQ van 150. Je kijkt nooit meer hetzelfde naar hem.

2. Ouder dan haar stiefmoeder

Claire is – in real life én in de serie – ouder dan haar stiefmoeder Gloria.

3. Animatieserie

Modern Family zou eigenlijk een animatieserie worden. Kan je het geloven? De producers dachten dat de serie niet aan zou slaan bij kinderen als het geen animatieserie was. Gelukkig hebben ze daar niet voor gekozen.

4. Zwangere Claire

Julie, de actrice die Claire speelt, was tijdens de audities zwanger van een tweeling. Toen ze de pilot voor Modern Family gingen opnemen, was ze nog niet bevallen. Daardoor moesten er allerlei spullen (van wasmanden tot cornflakesdozen) worden gebruikt om te verbergen dat ze zwanger was.

5. Lily werd gespeeld door een tweeling

Onze Lily werd gespeeld door de tweeling Ella en Jaden, die zo’n $200 dollar – per persoon, per aflevering – verdiende. Toch besloot hun moeder na seizoen 2 van Modern Family de stekker eruit te trekken, de meisjes hadden het namelijk niet genoeg naar hun zin. Daar lieten de producers het niet bij zitten, ze deden een bod van $34.000 dollar (!) – wederom per persoon, per aflevering – maar de ouders lieten het schieten.

6. Jay was bijna Jay niet

De acteur die we kennen als Jay, had de rol van Jay bijna niet gespeeld. De rol in Modern Family werd namelijk eerst aangeboden aan Craig T. Nelson, die hem gelukkig afwees. Er kan namelijk niemand tegen Ed O’Neill op.

7. Clown

Eric Stonestreet, oftewel Cam, heeft in het echte leven ook als clown gewerkt. Zijn naam was toen Fizbo.

8. De rol van Phil

Gil Thorpe, de aartsvijand van Phil Dunphy in Modern Family, zou in eerste instantie de rol van Phil krijgen. Kan jij het geloven? Wij zien het niet.

9. Mitchell uit de kast

Het verhaal dat Mitchell vaker dan één keer uit de kast is gekomen is gebaseerd op het echte leven van Jesse Tyler Ferguson. Wist jij niet, hè?

10. Hond

Nog iets wat je niet hebt gemerkt tijdens het kijken naar Modern Family: de hond van Jay, Stella, is zomaar geswitcht door een andere hond. En zelfs wij doglovers hebben dat niet gemerkt.

11. Beste betaalde actrice

Sofía Vergara – die Gloria speelt – is vijf keer op rij uitgeroepen tot best betaalde televisieactrice ter wereld. Ze verdiende in twaalf maanden ruim €38 miljoen euro. Dat is nog eens lekker cashen.

12. Britney Spears

Niemand minder dan Britney Spears heeft een rol aangeboden voor seizoen 3 van Modern Family. Helaas heeft ze het niet gedaan.

13. Dylan

Dylan is het enige karakter uit de serie, die in elk seizoen te zien is, maar niet tot de familie behoort. Hoe dan?

14. Modern Family

Er zijn 226 afleveringen van je favoriete serie gemaakt. Elke aflevering duurt ongeveer 22 minuten. Dat betekent dus 4.972 minuten aan Modern Family. Heb jij alles al gezien?

15. Supporting rol

De cast van Modern Family heeft met elkaar afgesproken dat niemand een lead actor/actress zou zijn. Iedereen heeft dus een supporting rol, zodat niemand belangrijker zou zijn.

16. Last but not least

En als laatste nog een leuk feitje voor de echte Modern Family-fans. Het huis van Jay en Gloria staat in Cliffwood Ave, Los Angeles. Het huis van Mitchell en Cameron staat in Fox Hills Drive. En het huis van Phil staat op 10336 Dunleer. Allemaal ongeveer een kwartiertje uit elkaar. Een goede reden om Los Angeles te bezoeken en op de foto te gaan op de veranda van Gloria.

Welke feitjes kende jij al?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.