Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Life 21 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Empower – 8x feministische cadeaus voor de sterke vrouwen in je leven

Waar zouden we toch zijn zonder de vrouwen om ons heen. Zéker in dit rampzalige jaar kunnen we ons geen leven zonder hen voorstellen. Wil jij je moeder/vriendin/collega/zus eens in het zonnetje zetten? Of zoek je nog een origineel cadeau voor haar verjaardag? We got you, wij zetten acht feministische cadeaus voor je op een rijtje.

Wij vrouwen hebben het niet makkelijk dit jaar. Bovenop de pandemie, besluit Donald Trump steeds vrouwonvriendelijker – ja, het kan – te worden,  verlieten Meghan Markle en Prins Harry het Britse Koninklijk huis en als kers op de taart stoppen de Kardashian-Jenners met KUWTK.

Van je vrienden moet je het dus hebben dit jaar. Daarom is dit, meer dan ooit, het moment om je vriendin eens een cadeautje te geven. En als we cadeau zeggen, dan bedoelen we natuurlijk een empowering item.

8x feministische cadeaus voor de vrouwen in je leven, inclusief jijzelf

Who run the world?

1. Anthropologie 50 Lists for Feminists – €13

Dit schattige boekje bestaat uit vijftig (!) lijstjes, die de ontvanger invult. Zie het als een soort empowering journal.

Anthropologie

2. Poster met feministische tekst – €25

Naast dat dit cadeau een mooie boodschap heeft, fleurt het ook iemands interieur op. Doe deze poster in een mooie lijst en je hebt een knaller van een cadeau.

Iamfy

3.  Feminists Don’t Wear Pink (and other lies) – €18,99

In dit prachtige boek van Scarlett Curtis vertellen verschillende vrouwen – van Hollywood actrices tot tiener activisten – over hun relatie met feminisme. Doe dit boek jezelf cadeau, want deze wil je lezen.

Do You Read Me

4. Free The Nipple mok – €12,74

Wat is een beter begin van de dag dan een koffietje drinken uit een tieten-mok? Juist, niks. Daarom is dit het ideale cadeau voor die ene vriendin die wel een duwtje in de rug kan gebruiken.

Etsy

5. Feministische poster ‘Women Can Change The World’ – €18,06

In dit kunstwerk spotten we vrouwen die in het verleden een verschil hebben gemaakt. Onder andere powerhouses Malala Yousafzai, Frida Kahlo, Amelia Earhart en Michelle Obama.

Etsy

6. Present Is Female Phone Case – €25

Een telefoonhoesje is altijd een goed cadeau.

Iamfyi

7. Empowering ‘Fearless’ Feminist mok – €14,18

Wil wil deze mok met de legendarische quote van Mary Shelley nou niet?

Not On The Highest Street

8. Nice Girls Don’t Get The Corner Office – €15,99

Is jouw vriendin/moeder/zus een echte carrièretijger? Dan moet ze dit boek zeker lezen. Lois P. Frankel adviezen aan vrouwen die willen groeien in hun werk.

Bol

 

Glamour UK

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.