Bente De Bruin
Bente De Bruin Love & Life 28 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Dit de grootste veroorzaker van vreemdgaan (volgens onderzoek)

Vreemdgaan is niet oké en toch gebeurt het veel. Zo bleek al eerder uit een onderzoek dat mensen die meer verdienen eerder vreemdgaan en nu is er nóg meer bekend over dit onderwerp.

Zo blijkt uit onderzoek van de Texas Tech University dat een persoon met vreemdgaande ouders zelf ook eerder vreemd gaat. Veel eerder zelfs.

Oorzaak van vreemdgaan

Ouders die ontrouw zijn, zijn zelfs de grootste ‘oorzaak’ (het ligt nog altijd bij jezelf) van vreemdgaan. Onderzoekers ondervroegen hiervoor verschillende mensen over hun ouders en hun eigen gedrag binnen een relatie. Bijna de helft van de ondervraagden die opgevoed werd door ontrouwe ouders, is zelf ook eens vreemdgegaan.

Bij ‘trouwe gezinnen’ ligt dit op een kwart. Iemand met ontrouwe ouders gaat dus gemiddeld dubbel zo snel vreemd ten opzichte van iemand die is opgegroeid in een gezin met trouwe ouders. Dat zijn flinke aantallen.

Goed voorbeeld doet goed volgen

Volgens onderzoeker Dana Weiser is dit niet raar. Jouw ouders voeden je op en geven je dus ook mee hoe je met relaties om zou moeten gaan. Je ouders scheppen het beeld van jouw verwachtingen van een relatie. Ook al weet je dat het verkeerd is: het onderwerp staat op deze manier wel al vrij dicht bij je.

Natuurlijk hoeven ontrouwe ouders niet te betekenen dat ook jij vreemd zult gaan; wel is het handig als je jezelf er voldoende bewust van maakt dat dit voor jou mogelijk een groter risico zal vormen ten opzichte van anderen met trouwe ouders. En niet geheel onbelangrijk: zorg er vooral voor dat jij in je relatie gelukkig bent. Dat heb je écht helemaal zelf in handen. Loopt iets even niet zo soepel? Praat dan met elkaar – of dit nou makkelijker klinkt dan het is of niet.

Meer lezen? Dit is waarom sommige mensen vreemdgaan

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.