Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Love & Life 28 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit worden de 5 grootste trends op het gebied van daten in 2021

2020 was niet het beste jaar om als single eens even flink te gaan daten. Restaurants en bars zijn dicht en de enige activiteit die je met je date kunt gaan doen is wandelen. 2021 is niet veel beter geworden voor alleenstaanden, maar dat betekent natuurlijk niet dat er niet gedate kan worden. De normen en waarden zijn dan misschien veranderd, maar dat maakt het alleen maar leuk.

Van virtuele dates tot nieuwe benaderingen van relaties en mentaal welzijn, volgens Bumble worden dit de grootste datingtrends van 2021.

1. New Dawn Daters

New Dawn Daters zijn degenen die een vaste relatie hebben beëindigd als gevolg van de pandemie. Ze zijn nu vrijgezel en klaar om zich te mengen, maar velen zijn helemaal nieuw op het gebied van dating-apps en begrijpelijkerwijs bezorgd over daten op dit moment.

2. Hardballing (niet rommelen)

2020 was een jaar van reflectie. 46% van de mensen op Bumble waren na een periode van eenzaamheid op zoek naar een serieuze relatie. ‘Hardballing’ is precies dat, je weet wat je wilt, en je communiceert niet met iemand die niet aanvinkt wat je zoekt. In het afgelopen jaar heeft 38% van de mensen op Bumble meer zelfvertrouwen gekregen door aan te geven wat ze wel en niet willen tijdens een date en meer dan 1 op de 3 (36%) voelde zich zelfverzekerder om iemand af te wijzen.

3. Astrolove

Astrolove wordt steeds populairder en is een van de grootste datingtrends van komend jaar. Mensen zoeken naar compatibiliteit met hun date aan de hand van sterrenbeelden. Gebruikers die hun sterrenbeeld toevoegden aan hun profiel hadden 16% meer matches dan degenen die dat niet deden afgelopen maand. Uit onderzoek blijkt dat Leeuwen het meest succesvol zijn geweest in 2020. Je kans op een match wordt met 53% vergroot na het toevoegen van je sterrenbeeld. Je weet wat je te doen staat.

4. Slow Dating

Slow dating is precies hoe het klinkt: mensen die de tijd nemen om elkaar te leren kennen en een band op te bouwen voordat ze beslissen of ze de relatie willen voortzetten of persoonlijk willen ontmoeten. Dankzij lockdowns en quarantaines doen ongeveer 2 op de 5 mensen er langer over om iemand te leren kennen en hebben ze deze tijd gebruikt om kritisch na te denken over wat ze willen in een relatie.

“Mensen beginnen zichzelf veel beter te leren kennen”, zegt Jemma Ahmed, Head of Insights bij Bumble. “En als gevolg daarvan nemen ze de tijd om erachter te komen wie wel en niet bij hen past.”

5. Lokaliseren

Daten in 2020 was niet eenvoudig, we zagen een toename van 46% in anxiety als gevolg van de pandemie. Bumble heeft ontdekt dat in 2021 meer mensen de neiging hebben om lokaal te daten (48%), omdat ze willen daten waar ze wonen en waar ze zich prettig voelen. Bumble vereist dat iedereen een locatie-radius instelt voor hun profiel, wat betekent dat mensen kunnen matchen met anderen in de buurt.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.