Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Fashion Week 19 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Baguette 2.0: Fendi toont stokbrood-tassen tijdens Milan Fashion Week

De fashion week voor mannen in Milaan is in volle gang. Modehuizen als Gucci, Prada, Brioni, Etro en Emporio Armani showde eerder deze week hun collectie voor AW23. Ook Fendi toonde prachtige stukken in hun show, maar voor één item viel op. Met deze tas maakt het modehuis een (hele letterlijke) knipoog naar de iconische Fendi Baguette bag.

Stokbroden om te knuffelen.

Baguette 2.0: Fendi toont stokbrood-tassen tijdens Milan Fashion Week

Creative director Silvia Venturini Fendi bouwde deze mannencollectie op rondom drie thema’s: cozy, sexy en cool. En ja, het is haar zeker gelukt om dit gevoel te laten doorvloeien in haar items. Fendi brengt sophisticated comfort naar voren en dat vertaalt zich in aangename stoffen.

Opvallend in de collectie waren de accessoires, waaronder ook tassen in de vorm van baguettes. Letterlijke baguettes.

Even eerlijk, dit stokbrood wil je toch hebben? Het perfecte accessoire voor bij iedere winterse outfit die wel een extra beetje gezelligheid kan gebruiken. Over de baguette gesproken: naast franjes, big bags en metallic, blijft de baguette dit jaar ook on trend in tassenland.

Andere highlights uit de AW23 show van Fendi

Het mag dan wel Men’s Fashion Week zijn, wij worden nog steeds verliefd op de items die Silvia Venturini Fendi showt op de runway. Echte eyecatchers waren de oversized leren jacks met boxy schouders, de weelderige capes, de pakken met strass en de borg jassen met een uniek reliëf. Wij zijn fan van deze collectie.

Op rap tempo liepen de modellen door de industriële locatie, die goed aansloot bij de collectie, waarna de ene na de andere look voorbij kwam. Highlight van de show: dat de soundtrack tijdens de finale een knaller was, namelijk ‘I Feel Love‘ van Donna Summer. Dit nummer past goed bij de asymmetrische necklines en de glinsterende stenen op de pakken, die ons toch een beetje doen denken aan het discotijdperk. Petje af voor de 62-jarige Silvia.

De hele show zien? Bekijk ‘m hieronder.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.