Gina Koninkx
Gina Koninkx Entertainment 5 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Het festivalseizoen gaat van start: 7 x de leukste festivals waar je écht bij wil zijn dit jaar

Bij zijn is meemaken. Dat ging 2 jaar lang niet echt op dus nu de festivals aanstaande zijn, wordt het hoog tijd je naar de ticketbalie te begeven. Online dan, want deze 7 festivals vinden gierend snel plaats dus als je eindelijk weer eens uit je dak wil gaan moet je er wel snel bij zijn. Festivalseizoen 2022: here we come.

Eindelijk mag je je festivalpakkie weer uit de kast halen.

De leukste festivals van festivalseizoen 2022

Er is een giga run op festival tickets gaande. Niet zo gek natuurlijk. Gelukkig vinden er dit jaar tientallen festivals plaats. We hebben onze 7 favorieten voor je op een rij gezet.

1. DGTL

DGTL legt dit jaar naast muziek en duurzaamheid de focus op het creëren van een veilige plek voor iedereen – f*cking vet. Dit wordt gedaan onder de noemer Safe Project en uit zich onder andere in nieuwe ‘festival ethics’ voor bezoekers en crew en een (Not Your) Comfort Zone op het festivalterrein. Kortom: ie-de-reen is welkom en iedereen is lief voor elkaar. Daar wil je bij zijn. Het festival vindt plaats op 15, 16 en 17 april op het NDSM-terrein.

2. Oranjebloemsem op Koningsdag

Markeer 27 april (en de dagen erna, want: brak) felrood in je agenda want ook Koningsdag kan dit jaar weer in volle glorie worden gevierd. Oranjebloesem vindt dit jaar plaats in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Tickets weg? Dan zijn er gelukkig nog tal van andere festivals op 27 april. Hulde aan Wim-Lex van Oranje!

3. Lente Kabinet

Je zou bijna zijn vergeten dat recreatiegebied Het Twiske bestaat. Maar zeker, dit gigantische gebied leende zich namelijk al jarenlang voor grote festivals. Op 4 en 5 juni vindt Lente Kabinet hier plaats, inclusief te gekke line-up. Voor velen een favoriet die ze echt niet willen missen. Tickets uitverkocht? Check dan altijd TicketSwap.

4. Amsterdam Open Air

In datzelfde weekend (4 en 5 juni) vindt ook AOA weer plaats in het Gaasperpark. Wees er wel snel bij want de zaterdag is al uitverkocht. Zonnetje, biertje, jij ziet jezelf al staan.

5. Chin Chin Festival

Het Chin Chin Festival had vorig jaar het geluk toch door te kunnen gaan. Ook dit jaar zijn ze terug, om precies te zijn op 2 juni in de Tuinen van West. Het festival wordt georganiseerd door de Chin Chin Club, nog altijd een van de populairste uitgaansgelegenheden van Amsterdam. Wil je meemaken.

6. Milkshake Festival

Milkshake is back! EN HOE. Op 30 en 31 juli vindt dit geweldige festival weer plaats in het Westerpark in Amsterdam. Tijd om je vetste outfit uit de kast te halen, want niks is hier te gek. Een ticket bemachtigen schijnt wel moeilijk te zijn, maar wie écht wil gaat dit gewoon fixen.

7. Fête du Champagne & Vins

Van 26 tot en met 29 mei waan je je in Parijs op het Fête du Champagne & Vins festival in het Rembrandtpark. Hier geniet je van geweldige wijnen, speel je een potje Petanque en ga je uit je plaat op goeie muziek. Een beetje ‘joie de vivre’ in Amsterdam. Maak daar je agenda maar vast voor vrij.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.