Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Beauty 9 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Heb jij fijn haar of dun haar? Dit is hoe je het verschil herkent

Als je dacht dat het moeilijk was om je huidtype te bepalen, dan kan jij je lol op met het bepalen van je haartype. Heb jij niet zo’n dik bos haar? Dan kan het zijn dat je fijn haar of dun haar hebt. Maar hoe herken je het verschil? En hoe verzorg je beide haartypes?

NSMBL to the rescue.

Dit is het verschil tussen fijn haar en dun haar

Want er zit wel degelijk een verschil in deze twee termen. Als je fijn haar hebt, dan is de diameter van je haar erg klein. Dat betekent dat iedere haar op jouw hoofd heel fijntjes is, maar dat héél veel haren bij elkaar alsnog een bos kunnen zijn. Fijn haar is het resultaat van een kleine en smalle haarfollikel die een dunne haarschacht creëert, wat leidt tot haar dat er dun uitziet en aanvoelt en in het algemeen niet veel volume heeft.

Bij dun haar is de diameter niet per se klein, maar heb je wat minder haar(follikels) op je hoofd. Dun haar verwijst dus naar de dichtheid van het haar. Dunner wordend haar is wanneer je haar verliest en de dichtheid van het haar op je hoofdhuid minder wordt.

De ‘pinch hair hack’ is de makkelijkste manier om volume toe te voegen aan je haar

Hoe verzorg je fijn haar?

Om het beste uit fijn haar te halen, moet je er mee leren werken. Gebruik verhelderende producten en scrub de hoofdhuid regelmatig om de follikels en de haargroei te stimuleren. Kies voor kortere, meer rechte coupes voor een vollere look. Werk met producten die volume geven aan de aanzet, zoals een liftende droogshampoo of volumepoeder.

Hoe verzorg je dunner haar?

Heb jij graag volume, maar lukt dat je niet zo goed? Probeer dan zo min mogelijk ‘zware’ producten te gebruiken. Verzwarende conditioners, shampoos en stylingproducten zorgen ervoor dat het haar gaat hangen. Net als bij fijn haar, is ook bij dun haar het gebruik van een volumespray of -poeder aan te raden.

Zin om de schaar erin te zetten? Kortere coupes lijken over het algemeen volumineuzer dan langere, in het geval van dunner haar.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.