Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Fashion 30 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Filling Pieces lanceert exclusieve samenwerking ter ere van Keti Koti

Vrijheid, cultuur en mode komen samen in Amsterdam tijdens Keti Koti. Filling Pieces viert 150 jaar Keti Koti met een exclusieve samenwerking en een limited edition Football Jersey.

Het bestaansrecht van Filling Pieces

Filling Pieces, een luxemerk geïnspireerd op streetwear, doorbreekt barrières en herdefinieert het modelandschap. Sinds het merk in 2009 opgericht werd door Guillaume Philibert had het een duidelijke visie om premium sneakers te creëren tegen een betaalbare prijs. Inmiddels is Filling Pieces synoniem geworden voor betaalbare luxe. De perfecte samensmelting van streetwear en high fashion.

Maar Filling Pieces is meer dan alleen een merk. Het is een beweging, gedreven door de kracht van diversiteit en de magie die kan bestaan door ieders verschillen. Speciaal om deze reden heeft het merk een nieuwe samenwerking op poten gezet.

Filling Pieces viert Keti Koti

Op 1 juli bundelt het Amsterdamse modemerk de krachten samen met de sociale onderneming KLABU om 150 jaar Keti Koti te vieren (de afschaffing van de slavernij in Suriname en de Nederlandse Antillen). Deze samenwerking is een eerbetoon aan de vrijheidsstrijders die hebben gestreden voor emancipatie.

Voor Guillaume Philibert heeft deze samenwerking een diepe persoonlijke betekenis. Filling Pieces heeft altijd het belang van de Surinaamse diaspora in de popcultuur benadrukt, Surinaams talent in de schijnwerpers gezet en mensen in hun gemeenschap geïnspireerd. Nu is het tijd om nog grotere verandering teweeg te brengen.

Een merk met een missie

KLABU is een sociale onderneming met als missie veranderingen te maken door middel van sport in vluchtelingenkampen wereldwijd. Een perfecte match met de visie van Filling Pieces. Samen pakken ze de problemen aan die nog steeds spelen in gemeenschappen overal ter wereld. KLABU is al hard bezig met verandering, met sportclubhuizen die ze hebben gebouwd in Kenia, Bangladesh, Brazilië en Nederland.

Om deze samenwerking knallend af te trappen, hebben Filling Pieces en KLABU 32 mensen met Surinaamse en migrantenachtergronden samengebracht. Deze groep is een waanzinnige mix van talenten, van voetballegendes tot hockeysterren, van rappers tot social media influencers. Samen representeren ze de prachtige diversiteit van Nederland en dragen ze vol trots de limited edition Keti Koti Jersey, als symbool van eenheid en kracht.

Maar het gaat niet alleen om de fashion vibes. Filling Pieces en KLABU hebben grootse plannen om een Filling Pieces x KLABU Clubhuis te bouwen in Suriname, een plek waar lokale cultuur en onderwijs samenkomen.

De United Spirit Football Jersey

De United Spirit Football Jersey, als eerbetoon aan de kracht van sport, muziek en kunst, wordt uitgebracht op 1 juli, samenvallend met de Keti Koti-viering. Deze exclusieve jersey is verkrijgbaar op Fillingpieces.com en klabu.org, of te ervaren tijdens de viering op het Museumplein in Amsterdam. Door dit unieke stuk te kopen, word je niet alleen onderdeel van een beweging, maar draag je ook bij aan de verrijking van de Surinaamse en migrantengemeenschappen. Laat Filling Pieces een bron van inspiratie zijn terwijl we de schoonheid van culturen, de veerkracht van gemeenschappen en de transformerende kracht van mode en sport vieren.

Vandaag is Keti Koti, maar wat vieren we precies op deze dag?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.