Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Bizarre Bekentenis 30 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Fleurine (24): ‘Ik vertel nooit waar ik mijn kleding vandaan heb aan vriendinnen’

In de rubriek Bizarre Bekentenis doet iedere week een lezeres van NSMBL een confession. We proberen het leven ook maar uit te vogelen en dit gaat niet zonder slag of stoot. Jongvolwassen zijn? Dat is soms knap lastig. We zijn tenslotte allemaal mensen en elk persoon maakt weer andere gekke en bijzondere dingen mee. Verliefd op de verkeerde persoon? Gênant moment tijdens een date? In Bizarre Bekentenis lees je verhalen die soms herkenbaar zijn, of juist helemaal niet.

Vandaag lees je de Bizarre Bekentenis van Fleurine (24).

‘Ik vertel nooit waar ik mijn kleding vandaan heb aan vriendinnen’

We hebben allemaal weleens een item waar we zó blij mee zijn, dat we balen als we een vriendin in hetzelfde zien lopen. Dit is Fleurine net iets te vaak overkomen, daarom liegt ze over waar haar kleding vandaan komt.

Hi Fleurine, hoe ben jij in deze situatie terecht gekomen?

”Ik denk dat ik van mijn vriendinnengroep wel bekend sta als degene met een goede smaak. Dit bedoel ik niet stom, want ik vind mijn vriendinnen er allemaal stijlvol en verzorgd uitzien. De één is alleen wat vindingrijker dan de ander. Ik houd zelf enorm veel van mode, en ik stop er daarom ook veel tijd én geld in. Omdat ik lang zoek naar items die ik leuk vindt, loop ik vaak in unieke stukken – en die vallen in de smaak bij mijn vriendinnen.

Vaak krijg ik de vraag waar mijn kleding vandaan komt. Twee jaar geleden beschouwde ik dat nog als een groot compliment en deelde ik met alle liefde mijn favoriete winkels. Nu ben ik daar wat moeilijker in, want bijna iedere keer dat ik het vertelde, kochten goede vriendinnen dezelfde kleding, waardoor we soms ook in dezelfde outfits op feestjes verschenen.”

Hoe voelde jij je daarbij?

”Ik vond het niet fijn. Veel van mijn vriendinnen hebben wat meer te besteden dan ik. Wanneer ik lang spaar voor een duurder item en mijn ogen er al maanden op heb, is het gewoon schrijnend als een vriendin hetzelfde koopt zonder er überhaupt over na te denken. Zo gaat de magie er voor mij wel vanaf. Daarnaast vind ik het gewoon lame als je hetzelfde draagt.”

Hoe ga je er nu mee om?

“Nu ben ik die irritante meid die niet vertelt waar haar outfit van is, een gatekeeper. Dat zeg ik alleen niet, ik noem gewoon een andere winkel wanneer iemand naar mijn kleding vraagt. Soms baal ik hier wel van, maar ik merk dat ik het plezier in het winkelen weer terug heb gevonden. Dus voor nu is het een prima oplossing.”

De naam van Fleurine is gefingeerd. 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.