Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Beauty 12 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Fluwelen nagels zijn dé trend van nu: zo maak je ze zelf

Zo af en toe even van kleur nagels veranderen doet wonderen. Niet alleen ziet het er weer fris en fruitig uit, maar het is ook nog eens hartstikke leuk om zelf te doen. De trend van nu zijn velvet nails, aka fluwelen nagels, en wij vertellen je precies hoe je ze zelf kunt maken.

Het is namelijk helemaal niet moeilijk en heeft een groot effect.

Fluwelen nagels

Fluwelen nagels bestaan al een tijdje, maar toen nail artist Amy Le een video plaatste in december 2020 van haar glanzende fluwelen nagels, brak ze het internet. En dat vinden we niet zo gek, want de nagels zijn alles wat je wilt hebben op dit moment.

We weten niet hoe het met jullie zit, maar wij zijn obsessed. De nagels zijn helaas niet zo zacht als fluweel, maar zien er zeker wel zo uit. En dat is niet het enige, ze zijn ook nog eens super easy om zelf te maken.

Om de fluwelen nagels zelf te maken, heb je Cat Eye-nagellak of flocking powder nodig. De eerste optie is het handigst als je niet zo’n verstand hebt van nagellak: het poeder is namelijk ontzettend onhandig en lastig te gebruiken. Cat Eye-nagellak is makkelijker.

Nu komt het deel waar je de velvet look gaat creëren. En dit ga je doen met niets minder dan een, jawel, magneet. Breng de Cat Eye nagellak aan op de nagels en gebruik de magneet om alle glitters naar binnen te duwen. Dit doe je door te beginnen onder de vinger, en dan vervolgens de magneet langzaam naar boven te duwen tot aan de rand van je nagel. Hierdoor duw je alle glitters als het ware naar binnen en zitten er minder glitters op de buitenkant van je nagel, waardoor je een fluwelen look creëert.

Inspiratie fluwelen nagels

Nu begrijpen we dat je deze prachtige nagels natuurlijk ASAP thuis wilt maken. Om je wat inspiratie te geven, hebben we acht prachtige fluwelen nagels voor je verzameld. Wij zijn fan.

1. Champagneroze nagels

2. Galaxy nagels

3. Bruine velvet nagels

4. Paarse nagels

5. Zilveren nagels

6. Brons

7. Soft nagels

8. Vurige nagels

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.