Redactie
Redactie Beauty 31 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Je nagels snel laten drogen? Hiermee zijn je nagels in 2 minuten droog

Heb je net je nagels mooi gelakt, moet je opeens naar de wc, avondeten, je naar de trein haasten, noem het maar op. Story of our lives. Na al die moeite voor een lekker kleurtje op je nagels, wil je natuurlijk niet dat er een kras op komt. Zo kan je je nagellak snel drogen, zodat je er weer lekker op uit kunt.

Zelfs een sneldrogende topcoat droogt niet snel genoeg en dus eindigen we altijd met krassen en vegen op onze pas gelakte nagels. Bij de drogist vind je tegenwoordig ook quick-dryers, alleen zijn die vaak wel nogal prijzig. Deze quick-fix is ideaal.

Nagellak snel drogen doe je zo

Wat blijkt? Een goedkoop alternatief heb je gewoon in huis, en nee je hoeft niet met de föhn aan de slag. Door haarlak op je pas gelakte nagellak te spuiten, zijn je nagels in twee minuten droog. Ideaal!

Het enige wat je hoeft te doen is je nagels te lakken in een kleur naar keuze en een topcoat om ervoor te zorgen dat het kleurtje lang blijft zitten. Daarna spuit je de haarlak over je nagels. Pas hierbij wel op dat je de bus niet te dicht bij je nagels houdt, anders kunnen er luchtbubbels ontstaan. Houd daarom de haarlak op zo’n 25 centimeter afstand en sprayen maar.

Wanneer je de haarlak op je nagels hebt gespoten, zijn je nagels na zo’n twee minuten droog. Promise. Het enige wat je daarna nog hoeft te doen is je handen wassen om de haarlak van je vingers te verwijderen. En misschien een fijne handcrème om de boel wat te hydrateren.

Houd je nagels gezond!

Om onze nagels en nagelriemen gezond te houden, gebruiken wij naast een handcrème ook vaak een nagelriemolie. Onze favoriet? Wij zijn gek op deze olie van Essie.

Ook handig: Breken jouw nagels steeds af? Met dit stappenplan krijg jij weer sterke nagels

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.