Aartie Narain
Aartie Narain Beauty 28 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze fouten maak jij gegarandeerd ook onder de douche (en het is slecht voor je huid)

Het is een dagelijkse taak waar je waarschijnlijk nooit over nadenkt: douchen. Je doet het al zolang je kan herinneren en het is een proces dat heel simpel lijkt. Toch is niets minder waar. Er zijn bepaalde dingen die eigenlijk hartstikke slecht zijn voor je huid.

Op deze vijf punten moet je de volgende keer letten.

Fouten onder de douche

Heb je last van een droge of irriterende huid, maar weet je niet wat de oorzaak kan zijn? Het kan heel goed te maken hebben met je douchegewoontes. En omdat iedereen deze fouten dagelijks maakt onder de douche, delen wij ze met je. Zo til je je douchebeurt toch weer naar een hoger level.

1. Je doucht te warm

Niets is fijner dan een lekkere warme douche. Maar wist je dat te warm douchen hartstikke slecht is voor je huid? Te warm water kan schade aan je huid veroorzaken en zorgt ervoor dat je huid uitdroogt. Met als resultaat: een droge, rode en jeukende huid. Probeer de volgende keer korter en koeler te douchen.

2. Je blijft te lang onder de douche staan

Hoewel douchen hartstikke belangrijk is voor je gezondheid, kan te lang en te veel douchen een negatief effect hebben op je huid. Te vaak je lichaam wassen kan ook de natuurlijke oliën van je huid aantasten. Probeer minder lang te douchen, hoe korter hoe beter. Experts raden zelfs aan om maximaal vijf minuten te douchen.

3. Je wrijft jezelf droog met een handdoek

Het is een dagelijkse taak waar je waarschijnlijk nooit over nadenkt, maar toch veel invloed heeft op je huid. Je lichaam wrijf je waarschijnlijk droog met je handdoek, maar wrijven is heel slecht voor je huid. Kies liever voor deppen na het douchen. Je lichaam deppen helpt je huid om het vocht vast te houden, met als resultaat een gezonde en gehydrateerde huid.

4. Gebruik van producten op de intieme gebieden

Hoewel het belangrijk is om de intieme delen te wassen, is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je vagina haar natuurlijke PH-waarde behoudt. Wassen met geurende producten en schurende texturen kan niet alleen de tere huid irriteren, maar ook het natuurlijke PH-niveau van je lichaam beschadigen en aandoeningen veroorzaken zoals bacteriële vaginose. En dat wil je niet.

5. Je scheert je benen in de ochtend

Een fout waar we ons allemaal schuldig aan maken: je benen in de ochtend scheren. Volgens de experts is de beste tijd om je benen onder de douche te scheren voor het slapengaan, omdat je benen tijdens het slapen warmer worden. Hierdoor trekken de haren zich terug in hun follikels en vallen ze minder op. Dus door ‘s avonds te scheren, zullen je benen in de ochtend zachter aanvoelen dan ze werkelijk zijn.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.