Aartie Narain
Aartie Narain Beauty 30 nov 2020
Leestijd: 3 minuten

6 oorzaken waarom je ineens last hebt van een droge huid – dit doe je eraan

Er zijn veel mensen die ineens last hebben van een droge huid tijdens de koudere maanden. Je kan van nature een hier last van hebben, maar er kunnen ook andere oorzaken zijn. Waar die droge huid dan aan ligt? Wat dacht je van deze onverwachte oorzaken?

Zodra je weet wat de oorzaak is, kan je het probleem aanpakken. Want waar je nu misschien denkt dat een bodylotion dé oplossing is, is dat het niet voor de lange termijn.

Oorzaken waarom je ineens last hebt van een droge huid

De herfst is al een tijdje aan de gang en wordt meestal ook gezien als de oorzaak voor een droge huid. Voeg de centrale verwarming toe aan de mix met al die extra tijd thuis en je komt uit op een droge huid.

Maar wist je dat er ook meerdere factoren spelen? Wij hebben het voor jou uitgezocht.

1. Te veel warme douchebeurten

Niets is lekkerder dan een hete douche, vooral tijdens deze koude maanden. Maar wist je dat het hartstikke slecht is voor je huid? Te vaak heet douchen in combinatie met je douchegel verstoort de natuurlijke huidbarrière. Als je je huid langere tijd aan heet water blootstelt, is de kans groter dat het uitdroogt, rood wordt en jeukt. En dat wil je niet.

2. Je ruimte is niet vochtig genoeg

In de winter gebruiken we de verwarming meer en dat kan een droge huid veroorzaken. Probeer een kom met water naast je verwarming of raam te plaatsen of investeer in een luchtreiniger. Op deze manier wordt de lucht weer in de ruimte verspreidt en kan je huid hier weer van profiteren. Winning. Probeer dit ook in je slaapkamer, aangezien je daar zeven tot acht uur slaapt.

3. Je eet niet genoeg fruit

Niet genoeg groenten en fruit eten kan een schadelijk effect hebben op je huid. Wat we eten heeft veel effect op hoe goed ons lichaam de huid verzorgt. Genoeg vitamines eten zal niet alleen tot uiting komen in een goede gezondheid, maar ook in de conditie van de huid. Vitamine C helpt bijvoorbeeld bij de productie van collageen, wat essentieel is voor een stevige huid.

4. Je gebruikt een te zware vochtinbrengende crème

Vette crèmes doen meer kwaad dan goed. Het kan de huid verzwakken én de natuurlijke functie van je hydratatie veranderen. Je huid raakt als het ware verslaafd aan het gebruik van vochtinbrengende middelen en kan zich daardoor niet meer zelf reguleren, met als gevolg een droge huid. Gebruik in plaats daarvan een gezichtsolie, gevolgd door een lichte serum. Je huid zal je dankbaar zijn.

5. Je kleding is niet schoon genoeg

Je sjaals, mutsen en zelfs je mondkapje hebben invloed op je huid. Als het niet schoon genoeg is kan dit leiden tot een droge huid. De materialen kunnen ook wrijving veroorzaken en veel bacteriën bevatten als ze niet regelmatig worden gewassen. Niet alleen kan dit je droge huid verder irriteren, maar het kan ook tot acne leiden. Probeer daarom je kleding en accessoires regelmatig te wassen.

6. Je slaapt niet genoeg

Het krijgen van acht uur slaap per nacht bevordert een gezonde levensstijl, waardoor je lichaam goed kan rusten en de huid kan herstellen. Ook maakt je lichaam collageen aan terwijl je slaapt. Als je moeite hebt met op tijd slapen, probeer dan een aantal dingen te vermijden. Voordat je gaat slapen is het belangrijk om niet te eten, geen koffie te drinken en je telefoongebruik te beperken.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.