Aartie Narain
Aartie Narain Beauty 22 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

5 fouten die jij maakt waardoor je nagels niet sneller groeien (én zo los je het op)

We kennen het helaas allemaal: heb je net je nagels gelakt,  en dan breken ze weer af. Je nagels laten groeien lijkt wel een eeuwigheid te duren en dat kan erg frustrerend zijn. Maar hoe zorg je er nu voor dat ze voor eens en voor altijd sterk en gezond worden? Heel simpel, gewoon door een aantal fouten te vermijden.

Deze vijf fouten zorgen ervoor dat je nagels niet sneller groeien.

Fouten waardoor je nagels niet sneller groeien

Een nagel groeit gemiddeld 3,5 millimeter per maand en doet er gemiddeld een half jaar over om een volledige cyclus te doorstaan. Groeien jouw nagels heel langzaam? Dan maak jij je misschien wel schuldig aan deze vijf fouten.

1. Je hydrateert niet genoeg

Goed hydrateren is het meest belangrijk voor gezonde nagels. Als je dit niet vaak genoeg doet, is er een grote kans dat ze zwakker worden. Probeer daarom er een gewoonte van te maken om meer te hydrateren. Begin met één keer per dag en werk tot drie keer toe als je nagels afgebroken zijn.

2. Je gebruikt aceton

Net zo belangrijk als het hydrateren van je nagels, is het ook zo cruciaal om bepaalde ingrediënten te vermijden. Nagellakremovers met aceton zijn erg slecht en kan de huid ook uitdrogen. Ga voor de volgende keer voor een remover zonder aceton. Sommige nagellakremovers zitten zelfs boordevol versterkende antioxidanten en vitamines.

3. Je let niet op je voeding

Als je ongezond eet krijgen je nagels niet de juiste voedingsstoffen binnen. Ze zijn gemaakt van eiwitten en hebben van nature veel vitamines nodig. Als je niet op je voeding let, heeft dit gevolgen. Om ze langer en sterker te laten groeien, is het belangrijk om een voedzaam dieet te eten. Denk aan kleurrijke groenten en fruit, bladgroenten, vette vis, noten en zaden.

4. Je vijlt verkeerd

Een van de grootste fouten die gemaakt worden is verticaal vijlen. De beweging kan ervoor zorgen dat de keratinelagen van je nagels splijten, terwijl je vijlt. Probeer voortaan in één richting te vijlen bij het vormen. Je nagels zullen je dankbaar zijn.

5. Je draagt continu nagellak

Te veel lakken kan ervoor zorgen dat het vocht uit je nagelbedden worden opgezogen. Het gevolg hiervan zijn droge en zwakke nagels en dit zorgt ervoor dat ze langzamer groeien. Als ze nog nooit het daglicht hebben gezien, is het hoog tijd om na te gaan of ze een break nodig hebben van al het lakken.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.