Aartie Narain
Aartie Narain Beauty 22 jan 2021
Leestijd: 6 minuten

Dé geheimen voor een stralende huid volgens een huidexpert

We willen allemaal het liefst 365 dagen per jaar een stralende huid. Toch is het niet altijd vanzelfsprekend en daarom zijn wat extra tips geen overbodige luxe. Wanneer het gaat om huidverzorging is het belangrijk om op meer te letten dan alleen producten. Wij vroegen huidexpert Lindsay van der Looij van BLOY Institute wat haar beste tips op het gebied van huidverzorging zijn.

BLOY Institute

Lindsay van der Looij is eigenaresse van BLOY Institute in Amsterdam-Zuid. Met meer dan vijftien jaar ervaring als huidspecialiste is ze een expert in haar vak. Ze leidt een team van huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten en werkt samen met getalenteerde cosmetisch artsen van Clinic 28. Om haar klanten van de beste huidbehandelingen te voorzien, is ze altijd op zoek naar de nieuwste innovaties op het gebied van huidverjongende en -verbeterende behandelingen.

We spreken Lindsay over de tips en tricks voor een stralende huid (inclusief de beste producten), het belang van zuurstof voor een mooie teint en de beautytrends voor 2021.

Lindsay van der Looij

Routine voor een stralende huid

Goede huidverzorging is een must voor een stralende huid. We vragen Lindsay welke producten absoluut niet mogen ontbreken in een goede skincare routine. Volgens haar is een goede cleanser essentieel voor een mooie huid, je huid moet namelijk schoon zijn voordat je andere producten aanbrengt. Na het reinigen van de huid is het belangrijk dat je een moisturizer aanbrengt om de huid gehydrateerd te houden.

En natuurlijk kan een SPF niet ontbreken in de routine. Lindsay benadrukt dat je ook in de wintermaanden een goede SPF nodig hebt. “De zon schijnt het hele jaar, dus ook in de wintermaanden is het zeker belangrijk om dit te dragen om jouw huid te beschermen.”

Een ander ingrediënt dat voor veel mensen goed werkt is fruitzuur. Fruitzuur verwijdert de dode huidcellen en zet de huid aan tot vernieuwing van de cellen. Lindsay is zelf ook fan, maar benadrukt wel dat je voorzichtig moet zijn met dit product. “Bouw het gebruik op en start met één à twee dagen per week.”

Schoonheid van binnenuit

Volgens Lindsay zijn drie pijlers belangrijk voor het behouden van een stralende huid: werk van binnenuit, werk van buitenaf en doe je behandelingen in de salon. Ze legt uit dat je veel voor je huid kunt bereiken met het innemen van supplementen. Zo werken ze zelf met omega vetzuren, collageenpoeder en detoxpoeder van Cellics. Deze bevatten maar liefst 27 ingrediënten, waaronder 9 gram premium viscollageen.

Daarnaast gebruik je alle producten van dezelfde geadviseerde productlijn en herhaal je je behandelingen in de salon. “Dit kunnen 4-wekelijkse facials zijn zoals peelings, laserbehandelingen, zuurstofbehandelingen en bindweefselmassages,” vertelt ze.

Ook goed slapen wordt vaak onderschat als het op een stralende huid aankomt. “Het beste is 8 uur per nacht. En zorg voor voldoende ontspanning, ga minimaal 30 minuten per dag de buitenlucht in en eet veel groenten en regelmatig vette vis. Misschien nog wel de allerbelangrijkste: love yourself.”

Zuurstof voor de huid

Bij BLOY bieden ze een speciale zuurstofbehandeling, ofwel Oxygen Powerfacial, aan. We vragen Lindsay naar het belang van zuurstof voor een mooie huidteint. Lindsay vertelt ons dat zuurstof enorm belangrijk is voor de huid, want zonder zuurstof is geen enkel proces in ons lichaam mogelijk. Door het afnemende zuurstofgehalte in de buitenlucht en uitlaatgassen in de stad, wordt het steeds belangrijker om voor onze huid te zorgen. Als er minder zuurstof in de lucht zit, veroudert de huid sneller.

In de zuurstofbehandeling van BLOY zit 97% zuivere zuurstof. “De Oxygen Powerfacial werkt van binnen in de huid naar buiten. In maar liefst 60 seconden worden actieve werkstoffen met gepatenteerde zuurstofdrukinjectie – zonder naalden – tot in de huidlaag waar onze huidcellen (basaalcellenlaag) gebracht, zonder hierbij de huid te beschadigen of littekenweefsel te vormen.”

Tijdens de behandeling worden zes technieken uitgevoerd, Lindsay legt de technieken aan ons uit. “We starten met een dieptereiniging, gevolgd door de gepatenteerde zuurstofdrukinjectie. Vervolgens geven we een bindweefselmassage en lymfedrainage, voor contourlifting. Daarna maken we gebruik van de Bio Bleu en Red Light en natuurlijk de zuurstofspray. Tot slot geven we de huid geconcentreerde zuurstof door Cryotherapie.”

Door het zuurstof krijgt de huid een enorme boost en een mooie glow, ook verbetert het de doorbloeding.

Boosdoeners voor de huid

We kennen het allemaal: zodra het wat kouder wordt, is je huid direct droger. We vragen Lindsay hoe we hiermee om kunnen gaan. Goede hydratatie is key voor een stralende huid. Twee liter water per dag is een must en het is raadzaam om een supplement als Omega-3 of collageenpoeder aan je ontbijt toe te voegen. Het is heel belangrijk om de huid van binnenuit te boosten, anders krijg je een vochtarme huid.

Ook wordt een vochtarme huid vrijwel altijd veroorzaakt door het gebruik van verkeerde cosmetica, vertelt Lindsay. Agressieve cleansers zijn hier een voorbeeld van. Door verkeerde cosmetica wordt de huidbarrière verstoord en raken we vochtvasthoudende stoffen in de huid kwijt. Niet alleen cleansers zijn de boosdoener, ook crèmes met ingrediënten als lanoline en paraffine kunnen een vochtarme huid veroorzaken. Daarnaast zijn alcohol, toegevoegde suikers, frisdrank en cafeïne ook boosdoeners.

Om nog maar te zwijgen over de zon, volgens Lindsay is dat de allergrootste boosdoener voor de huid. “Een gebruinde huid door de zon is eigenlijk een DNA beschadigde huid, die sneller rimpels en verslapping vertoont en ouder wordt, veroorzaakt door overmatige UV-straling. Het blootstellen aan de meest krachtige UV-stralingen van de dag beschadigt de huid enorm. Wil je toch een kleurtje? Dan kan je beter een spraytan gebruiken. Dit moet je ook niet te vaak doen, want het droogt de huid uit.”

De specialisten bij BLOY Institute beginnen altijd met een uitgebreide huidscan om de conditie en leeftijd van je huid te bepalen. Deze gratis scan geeft inzicht in huiddikte, ontwikkeling van rimpelvorming, mogelijke tekorten en aanmaak van nieuw collageen. Deze scan wordt gemaakt om de klant eerlijk, persoonlijk en betrouwbaar advies te geven.

Beautytrends voor 2021

Een nieuw jaar brengt natuurlijk nieuwe trends met zich mee, toch betekent dat niet dat nieuwe technieken altijd beter zijn. Lindsay werkt liever met bewezen methodes bij BLOY Institute. Bij BLOY werkt ze samen met dokter Fred Tjan van Clinic 28, hij is een expert op het gebied van Sculptra.

“Dit is een zeer exclusieve behandeling, waarbij ze een techniek hanteren die gebruik maakt van melkzuur via injectables. Een populaire Sculptra-behandeling is de peach lift, hiervan krijg je kort gezegd een perky bil. De vraag is al enorm en ik verwacht dat dit in 2021 alleen maar zal gaan groeien.”

Wil je een consult of een behandeling bij BLOY Institute? Ga dan naar de website van BLOY Institute of bezoek de kliniek aan de Willemsparkweg 168 in Amsterdam.

BLOY Insitute

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.