Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Entertainment 12 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Framing Britney Spears: zo bekijk je de documentaire in Nederland

Het hele internet had het er afgelopen week over: de New York Times-documentaire Framing Britney Spears. Na de première van Framing Britney Spears in de Verenigde Staten, stroomde social media vol met reacties en steunbetuigingen. De hashtag #FreeBritney kreeg een opleving dankzij de documentaire van 74 minuten. Goed nieuws: je kunt hem nu ook in Nederland bekijken.

De documentaire was eerst namelijk alleen te zien via het Amerikaanse Hulu.

Waar kun je Framing Britney Spears kijken?

Framing Britney Spears ging op 5 februari in première in de Verenigde Staten via FX en streamingdienst Hulu. Door het overweldigende succes van de documentaire en het alle commotie op sociale media, konden wij natuurlijk ook niet meer wachten. Toch was de documentaire over Britney Spears nog nergens buiten de Verenigde Staten te zien. Daar komt nu verandering in.

Een officiële releasedatum voor de documentaire werd vandaag namelijk bekendgemaakt. De documentaire verschijnt niet op een streamingdienst, maar is op maandag 15 februari om 20:30 uur te zien op Net 5. Hoog tijd om maandagavond even voor de tv te kruipen of de bizarre documentaire op te nemen zodat je hem later kunt terugkijken.

britney spears documentaire framing
ANP ANP

Waar gaat Framing Britney Spears over?

Framing Britney Spears gaat over de controverse rondom Britney. Haar vader heeft al jarenlang de wettelijke voogdij over haar en is curator over al haar zaken. Dit heeft een enorme impact op zowel Britney’s persoonlijke als professionele leven. Fans zagen in de berichten op social media van Britney allerlei geheime boodschappen waaruit bleek dat ze eigenlijk gevangen zat.

De #FreeBritney-beweging werd door fans gestart en krijgt door de documentaire nu veel bijval. Zij willen dat Britney de zeggenschap terugkrijgt over haar eigen leven. Framing Britney Spears laat de carrière van Britney zien, van tieneridool tot popster. Ook zien we het verhaal over het curatorschap en hoe ze door de media werd neergezet. Voor de fans in Nederland is er nu goed nieuws, de documentaire is maandag te zien. De trailer vind je hier:

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.