Julia Schaap
Julia Schaap Body & Mind 18 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Heb jij ‘friends with benefits’? Zo bewaak jij je emotionele grenzen

Een monogame relatie is niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig zijn er genoeg andere vormen van relaties, van polyamorie tot friends with benefits. Er is voor iedereen wel een vorm die werkt, als er maar duidelijke afspraken worden gemaakt om emotionele grenzen te bewaken. Toch is dat bij friends with benefits iets moeilijker dan gedacht, omdat monogamie en romantiek hierbij niet aan de orde zijn.

Bij deze relatievorm is het tenslotte no strings attached.

Wat is friends with benefits?

Bij friends with benefits heb je seks met iemand waar je bevriend mee bent. Hierbij is er geen sprake van romantiek, maar ben je wel intiem met elkaar. Toch verloopt dit niet altijd vlekkeloos, waardoor het belangrijk is om duidelijk je emotionele grenzen aan te geven. Zo voorkom je namelijk een hoop gedoe.

1. Wees duidelijk over je verwachtingen

Communiceren over je verwachtingen kan een tikkeltje ongemakkelijk zijn. Toch is het belangrijk om duidelijk te zijn over hoe jij deze ‘relatie’ voor je ziet. Zo voorkom je complicaties en gebroken harten. Friends with benefits klinkt erg aantrekkelijk, maar heeft naast een aantal voordelen, ook genoeg nadelen. Zorg ervoor dat je je daar bewust van bent.

2. Wees eerlijk tegen elkaar

Blijf eerlijk naar elkaar over nieuwe bedpartners. Natuurlijk is het belangrijk om bij friends with benefits veilig het bed te delen, monogamie is namelijk niet vanzelfsprekend. Wees eerlijk over nieuwe vrijpartijen om pijnlijke situaties te voorkomen. Eerlijkheid duurt het langst.

3. Onderhoud de vriendschap

De naam zegt het al. Je hebt bij deze relatievorm seks met iemand waar je bevriend mee bent. Verlies de vriendschap dus niet uit het oog, dat zou zonde zijn. Ook al is er seks in het spel, is het belangrijk om de vriendschap te blijven onderhouden.

4. Doe dit alleen met iemand waar je geen gevoelens voor hebt

Begin niet aan friends with benefits in de hoop om uiteindelijk een monogame relatie op te bouwen, dit is namelijk het recept voor een gebroken hart. Hoe minder gevoelens, hoe beter voor beide partijen. Mocht je in de loop van de tijd alsnog gevoelens ontwikkelen, wees dan meteen eerlijk zodat je hier een oplossing voor kan zoeken.

5. Blijf daten

Vergeet je eigen liefdesleven niet. Friends with benefits heeft vaak een houdbaarheidsdatum, de kans dat je met elkaar zal eindigen is erg klein. Blijf dus daten om een grote liefde tegen te komen en naast seks, ook een emotionele band op te bouwen. In de tussentijd is Friends with benefits natuurlijk een goede oplossing om je seksuele verlangens te bevredigen.

Experimenteren Nederlanders op seksgebied? Onderzoek wijst uit dat wij best open minded zijn

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.