Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Fashion 21 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Geef je garderobe een Spring Detox met deze bruikbare tips

Het voorjaar is eindelijk begonnen en dat betekent dat er ook een wissel mag plaatsvinden in je garderobe (hoewel het weer daar nog even op laat wachten). Dit geeft de perfecte gelegenheid om je kledingkast eens goed op te ruimen. Dikke wintertruien maken plaats voor zomerjurkjes, maar moet je nog wel alles bewaren? Om je garderobe een goede Spring Detox te geven, hebben we de beste bruikbare tips op een rij gezet.

1. Ruim eerst op

Ruim eerst het vorige seizoen op, zodat je je kunt concentreren op wat je de komende maanden zal dragen. Stel jezelf dan deze vragen: is het stuk nog steeds trendy? Of is het een tijdloze klassieker?

2. Nieuwe trends

Als je de nieuwe trends wilt proberen, kijk dan eens naar de trends van het nieuwe seizoen. Kies dit voorjaar vooral voor wijde broeken, veel kleur, items met pofmouwen, bodywarmers, bralettes en kitten heels.

3. Comfortabel genoeg?

Comfort is key, hebben we afgelopen jaar gemerkt. Overweeg bij het detoxen niet alleen of je het kledingstuk mooi vindt, maar ook of het comfortabel is om te dragen en of je je er goed in voelt. Als je een kledingstuk in je garderobe bewaart dat niet past, komt alle negativiteit in je op als je het ziet, en kun je het beter wegdoen. Kijk ook goed naar de kwaliteit van elk item.

4. Geld verdienen

Zie je items in je garderobe die je amper draagt, maar die je niet zomaar weg wil doen? Dan kun je ze natuurlijk ook een tweede leven geven door te verkopen op Vinted. Hier kun je een flink zakcentje mee verdienen en het ruimt ook nog eens lekker op.

5. Aanvulling

Als je eenmaal klaar bent, kijk dan naar de ontbrekende items die je in jouw garderobe hebt en bedenk welke items een goede aanvulling zijn voor het komende seizoen.

6. Schakel een professional in

Zie je echt door de bomen het bos niet meer? Dan kun je tegenwoordig altijd een professional organizer zoals The Wardrobe Organizer inschakelen. Valina Brizzi was altijd al extreem netjes en komt jouw garderobe reorganiseren en opnieuw indelen. Recentelijk heeft ze ook haar handen ineen geslagen met The Home Edit voor de perfecte opruimbakken bij jou thuis.

Kylie Jenner deelt een foto van haar garderobe op Instagram en wij zijn *jealous*

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.