Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Love & Life 21 mei 2021
Leestijd: 6 minuten

Deze 25 vragen kun je tijdens een eerste date altijd stellen

Tijdens een eerste date leer je elkaar voor het eerst kennen en is het wel zo fijn om het gesprek gaande te houden. Praten over koetjes en kalfjes doen we dan ook liever niet. Naast de vragen “wat doe je voor werk?” en “heb je broers en zussen?” zijn er nog genoeg vragen om te stellen tijdens een eerste date waar je goede gesprekken uithaalt.

We hebben er vijfentwintig op een rij gezet.

Deze 25 vragen stel je tijdens een eerste date

De één heeft een eerste date op het terras, de ander gaat gelijk een leuke activiteit doen. Één ding dat altijd gaat voorkomen, zijn gesprekken. Of deze nu diepgaand zijn of niet, het is wel zo fijn het gesprek gaande te houden en een awkward stilte te voorkomen. Met deze 25 vragen laat jij je date nadenken over zijn/haar/hun antwoord en heb je binnen no-time een diepgaand gesprek.

1. “Als je ergens heen mocht reizen, waar zou je dan als eerste naartoe gaan?”

Je zult het niet verwachten, maar door het antwoord van je date op deze vraag kom je al veel te weten. Je komt erachter of jouw date een echte reiziger of kluizenaar is.

2. “Wat is iets wat je nog graag wilt leren/doen?”

In plaats van te vragen wat een persoon op dit moment aan het doen is, is het toch veel leuker om te vragen waar je eerste date aan wilt werken? Dit kan op het gebied van karaktereigenschappen zijn, maar ook op het gebied van hobby’s en andere interesses. Wellicht kunnen jullie nog veel leren van elkaar.

3. “Wat is iets wat ik niet over jou zou raden?”

Voor een ietwat flirterige en mysterieuze vraag, is dit misschien wel de juiste. Je zet je date aan het denken en misschien komt er wel een onverwacht antwoord uit. Je geeft je date de ruimte om juist heel veel over hunzelf te vertellen, of juist heel weinig.

4. “Wat is jouw favoriete plek op aarde?”

Net als bij de eerste vraag kom je al veel over een persoon te weten op basis van de plek waar ze het liefst zijn. Je krijgt een inkijkje in de levensstijl van diegene en waar jouw date het liefst is.

5. “Wat is jouw droombaan?”

De standaard vragen over werk zijn leuk, maar het is veel leuker om jullie fantasie zijn vrije loop te laten gaan. Gelijk ook een leuke vraag om zelf over na te denken.

6. “Wat is iets waar je trots op bent?”

Je eerste date is vast ergens trots op: misschien heeft hij/zij/hun wel opslag gekregen of vrijwilligerswerk gedaan.

7. “Als je niet hoefde te werken om jezelf te onderhouden, hoe had je dan je tijd ingedeeld?”

Het antwoord op deze vraag verteld je veel over hoe jouw eerste date zijn/haar/hun tijd indeelt en wat belangrijke normen en waarden zijn voor deze persoon.

8. “Is er iets wat je niet lust?”

Tijdens een diner of een middag op het terras is dit een betere vraag dan je denkt. Je komt wellicht meer te weten over de culturele achtergrond van deze persoon en of diegene veganistisch of vegetarisch is. Daarbij kan het antwoord je ook gelijk vertellen of je date avontuurlijk of kieskeurig is.

9. “Wat vind je het leukste aan de plek waar je woont?”

Een goede vraag om te kijken of jullie antwoorden overeenkomen en of jullie dezelfde ideeën hebben over de toekomst.

10. “Wat wilde je worden toen je klein was?”

Velen vinden het voor een eerste date nog wat te vroeg om al gelijk in het verleden te duiken, maar het kan allesbehalve kwaad. Klets samen over jullie dromen als kind en hoe dat nu is uitgepakt.

11. “Hoe is je familie?”

Het antwoord op deze vraag vertelt veel over culturele achtergrond, normen en waarden en karakter. Één ding is namelijk zeker: je hebt veel aan iemand die alles doet voor zijn/haar/hun familie.

12. “En je vrienden?”

Wanneer je een relatie met iemand aangaat of wilt gaan, moet je er vanuit gaan dat je ook zijn/haar/hun vrienden gaat ontmoeten. Daarbij neemt het praten over anderen tijdens jullie eerste date de druk een beetje weg, toch?

13. “Wat is je favoriete serie of film?”

Wat iemand interessant vindt hangt vaak ook af van wat ze leuk vinden om te kijken. Je hebt namelijk eerder met een serieus iemand te maken als diegene het nieuws graag kijkt dan iemand die graag comedy kijkt.

14. “Als jouw leven een film was, welk karakter zou jij dan spelen?”

Een antwoord als hoofdpersoon of side character kan al veel zeggen over de persoon die je tegenover je hebt zitten.

15. “Wat is je favoriete boek?”

Je hebt twee verschillende soorten mensen: mensen die lezen en mensen die geen boek open doen. Welke heb je tegenover je zitten?

16. “Als je iemand anders mocht zijn voor een dag, wie zou je dan willen zijn?”

Kom meer te weten over tegen wie jouw date opkijkt en hoe ze graag willen zijn door deze vraag te stellen.

17. “Wie is de meest invloedrijke persoon in jouw leven op dit moment?”

Wie vindt jouw date écht belangrijk en van wie nemen ze advies aan? Je komt erachter door deze diepgaande vraag te stellen tijdens je eerste date.

18. “Wat is een herinnering die je voor altijd koestert?”

Een persoon heeft zoveel herinneringen, maar één uitkiezen is en blijft lastig. Toch kan het ontzettend leuk zijn hierover na te denken. Wellicht komt er een leuk gesprek uit tussen jou en jouw date over leuke dingen die jullie hebben meegemaakt.

19. “Heb je nog contact met vrienden uit je kindertijd?”

Door deze vraag te stellen kom je meer te weten over het vertrouwen van je date en wat zij belangrijk vinden in het leven.

20. “Als je een superkracht zou hebben, welke zou dat dan zijn?”

Iets wat vaak wordt onderschat is dat de fantasie van iemand kan heel ver gaan. Daarbij heeft iemand altijd wel een bepaalde superkracht die ze zouden willen hebben. Ook kun je al veel te weten komen over hoe je date reageert op deze vraag: laat hij/zij/hun je ongemakkelijk voelen of wordt er serieus gereageerd op je vraag?

21. “Wat is het meest spontane wat je ooit hebt gedaan?”

Vragen waar iemand over na moet denken zijn vaak het leukst, en met deze vraag zit je op dat gebied zeker goed. Je kunt met het antwoord goed pijlen of iemand impulsief en spontaan of juist terughoudend en verlegen is.

22. “Wat zou je doen als er nu een Apocalypse zou zijn?”

Breng een vleugje humor in het gesprek door te praten over jullie survival skills en slimme tricks om van de zombies af te komen.

23. “Hoe was je als een kind?”

Mensen veranderen, waardoor het juist extra leuk en interessant is om terug te blikken op de kindertijd. Wellicht was jouw eerste date wel als kind heel anders, of hetzelfde.

24. “Waar wordt jij echt warm van?”

Hobby’s zijn leuk, maar je kunt nog een stapje verder gaan door echt te vragen naar de passies van jouw date. Hierdoor kom je er ook achter of deze persoon erg emotioneel en gevoelig is, of juist niet.

25. “Wat is de slechtste pickup line die je ooit hebt gehoord?”

Gooi er tussendoor een flirterige vraag doorheen waar jullie beiden aan kunnen relaten.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.