Emma Toussain
Emma Toussain Events 25 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Zelf meedoen aan een F1-sprintrace in Zandvoort? Dit weekend kan het, maar niet in een auto

Waar de F1-coureurs echte snelheidsduivels zijn, is de ‘normale’ mens dat niet in díe mate. Maar mocht je wel van snelheid en een spelletje houden én ben je dit weekend aanwezig tijdens de F1 race in Zandvoort? Dan hebben we iets heel leuks. Het is dan wel geen officieel onderdeel van de Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix, maar al wél op het fietspad richting Zandvoort te beleven: een sprintrace!

In samenwerking met bekende F1-commentator Olav Mol heeft Koninklijke Gazelle voor het tweede jaar op rij op de drukste fietsroute richting de Dutch Grand Prix een unieke activatie voor fietsers gecreëerd: de Gazelle Sprintrace.

Ga je naar F1 in Zandvoort en kom je op de fiets? Dan kan je zelf ook meedoen aan een ‘sprintrace’

Meer dan 40.000 racefans (!!) komen elke racedag op de fiets naar het circuit in Zandvoort. Een deel van de Voormalige Trambaan tussen Bentveld en Zandvoort is door Gazelle omgetoverd tot een fietscircuit: de Gazelle Sprintrace. Door F1-journalist en -commentator Olav Mol (een icoon) en publiek wordt jij samen met duizenden racefans op de fiets richting het circuit in Zandvoort aangemoedigd het maximale uit hun rit te halen. Hoe leuk is dat? Niet alleen kijken, zelf ook meedoen! Op de fiets dan hè, lekker Hollands.

De sprintrace, met een lengte van 100 meter, brengt meer spanning in de fietstocht richting het circuit in Zandvoort, vergelijkbaar met de Formule 1 Sprintrace die tot doel heeft meer spanning te creëren in een raceweekend.

Wij zijn erbij, dus we laten je zeker weten hoe ‘t was. Hou ons TikTok-en Instagramkanaal goed in de gaten!

Wat draag je naar zo’n race?

Vandaag barst alle F1 gekte los – vandaag beginnen de vrije trainingen op het circuit van Zandvoort. Alle fans van Formule 1 haasten zich naar de badplaats op een glimp op de vangen van de coureurs. Morgen is de kwalificatie én zondag natuurlijk de race. Mocht jij één van de gelukkigen zijn met een ticket; wat draag je dan in hemelsnaam? Wij helpen je met deze kledingtips.

Dit zijn de favoriete tube tops van de NSMBL redactie onder de €40

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.